Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Snapchat'i en etkili biçimde kullanma rehberi
        1

        Snapchat'te aktif kullanıcılar bile sürekli değişen özellikleri takip edemiyor. Snapchat'i daha etkin kullanmanızı sağlayacak bir rehber hazırladık.

        Uygulamayı açtığınızda otomatikman arka kamera açılacak.

        2

        Daireye dokunduğunuzda fotoğraf çekebilirsiniz. Daire üzerine basılı tuttuğunuzda video kaydedersiniz. Video kaydetme uzunluğu 10 saniye.

        3

        Fotoğraf ya da video çektikten sonra ekranı sağa ya da sola kaydırarak filtre ekleyebilirsiniz.

        4

        Selfie çekmek için sağ üst köşedeki kamera simgesine tıklayarak ön kameraya geçebilirsiniz.

        5

        Selfie modundayken de sağa ya da sola kaldırarak filtre ekleyebilirsiniz.

        6

        Filtreleri üst üste kullanmak istiyorsanız, birbirinin üstüne üç filtre ekleyebilirsiniz. Bir filtre aktifken, ekrana basılı tutun ve ardından başka filtre eklemek için tekrar başka bir parmakla hızlıca ekranı kaydırın.

        7

        Yüze eklenen meşhur filtreleri kullanmak istiyorsanız, selfie çekmeden önce ekrana basılı tutun. Parmağınızı çektiğinizde alta filtreler eklenecek. Dilediğinizi kaydırarak kullanın.

        8

        Bazı filtreler, hareketlere göre tepki verir, mesela şu meşhur dil çıkaran köpek filtresi gibi. Bazıları ise bir video kaydettiğinizde dairesel düğmeye basınca sesinizi değiştirir.

        9

        Tekrar yüzdeki lensleri üzerine filtre katmanlamak için sağa veya sola hızla kaydırın.

        10

        Ekranın sağ üst köşesindeki "T" simgesine basarak fotoğrafın üzerine yazı yazabilirsiniz. Yazıyı parmağınızla fotoğrafın dilediğiniz yerine kaydırabilirsiniz.

        11

        "T" harfine basılı tuttuğunuzda yazıyı kalınlaştırabilirsiniz.

        12

        Metninizin rengini değiştirmek için de metne basılı tutun, bir renk çubuğu oluştuğunu göreceksiniz. Yazıyı düzenleme ekranından çıkmak için yazı dışında bir alana basın.

        13

        Eğer kendi el yazınızla yazmak isterseniz T harfinin yanındaki kalem simgesine tıklayıp ekrana yazın. Sağdan yazı rengini seçebilirsiniz.

        14

        Snap'lerinize emoji butonuna basarak emoji de ekleyebilirsiniz.

        15

        Snap'i yayınlamadan önce, sol alt köşedeki saat simgesine dokunarak, izleyici tarafından snap'iniz açıldığında kaç saniye kalacağını görüntüleyebilirsiniz. Bu süre en çok 10 saniye olabilir.

        16

        Snapchat uygulaması içindeki "Anılar/Memories" dosyasına kaydetmek için, ok aşağı düğmesine dokunun. Görüntüleriniz kaydedilecektir. Bu seçeneği snaplerinizi tekrar görmek için kullanabilirsiniz.

        En sağdaki mavi ok simgesine tıklayarak da snap'inizi gönderebilirsiniz artık!

        17

        Bu adımda "Hikayem/My Story" kısmında da yayınlayabileceğinizi seçebilirsiniz.

        18

        Snap'lerinizi kimin görebileceğinizi ve diğer gizlilik seçeneklerinizi ayarlamak için önce hayalet simgesine dokunun, ardından sağdaki çark simgesi ile "Seçenekler/Settings"e girin.

        19

        Profilinizden ayrıca arkadaş da ekleyebilirsiniz. "Add Friends/Arkadaş Ekle" seçeneğinden ister kullanıcı adına göre aratıp arkadaş ekleyebilirsiniz, ister civardaki kişileri ekleyebilirsiniz.

        20

        Ama arkadaş eklemenin en kolay yolu arama çubuğunu (Search) kullanmaktır. Snapchat bu özelliği yeni ekledi. Eğer göremiyorsanız uygulamayı güncellemeniz gerekiyor.

        21

        Peki arkadaşlarınızın snap'lerini nasıl göreceksiniz? Ya kamera modundayken sola kaydırın ya da sol alt köşedeki mavi konuşma simgesine basın.

        22

        İzlediğiniz snap'e cevap ya da yorum yazmak için, halkaya basın. Bu halka bir yorum kutusu açacak. O ekranda istediğinizi yazabilirsiniz.

        23

        Bu ekranda isterseniz bir fotoğrafla da cevap verebilirsiniz. Bunun için fotoğraf simgesine basın.

        24

        İsterseniz ayrıca snap ile yanıt da verebilirsiniz. Yorum yazma ekranında ortadaki halkaya tıklayın.

        25

        Eğer Chat/Yorum geçmişini saklamazsanız, yorumlarınız silinir. Saklamak için istediğiniz mesaja basılı tutun.

        26

        En sağdaki üçüncü buton ise "Story/Hikayeniz" kısmına snaplerinizi göndermenizi sağlar. Buraya gönderdiğiniz yayınlar, 24 saat boyunca gizlilik ayarınıza göre izin verdiğiniz kişiler tarafından görüntülenebilir.

        27

        My Story/ Hikayem kısmında arkadaşlarınızın son snap'lerini görürsünüz.

        28

        Bir snap izlediğinizde, ekrana her tıkladığınızda bir sonraki kareye geçer. Birinin snap'ini izlediğinizde, snap bitince otomatik olarak akışınızdaki başka kişinin snap'i görüntülenir.

        29

        Arka kameradayken ortadaki halka sizi "Memories/Anılar" kısmına götürür. Burada kaydettiğiniz snapler açılır. İstediğinize tıkladığınızda büyük halini görebilirsiniz. Büyük pencerede açıldığında düzenleme, silme gibi seçenekler de çıkar. Ayrıca buradaki snapleri tekrar yayınlayabilirsiniz.

        30

        Dilerseniz sağ üst köşedeki üç çizgi simgesine basarak "Bana Özel" kısmına haberi ekleyebilirsiniz. Peki "Bana Özel" bölümü nedir?

        31

        Snap'leri saklarken ayrıca "Bana Özel / Move to My Eyes Only" kısmında da muhafaza edebilirsiniz. Buradaki snapleri yalnızca siz görürsünüz. "Bana Özel" seçtikten sonra yeni bir sayfa açılır ve şifre girmeniz isteniz. Şifre belirledikten sonra, o şifre ile girebilirsiniz buradaki snap'lere. Eğer şifreyi unutursanız, geri dönüş yok, snap'ler kaybolur.

        32

        Hikayeler kısmındayken, sağ üst köşedeki dünya simgesine tıklarsanız, Keşfet bölümüne geçersiniz. Burada yayın yapan başka hesapları keşfedebilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ