Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ölüme meydan okuyan kız!
        1

        Doktorlar, yedi yaşındaki Virsaviya doğduğunda "Yaşarsa mucize olur" dedi. Ama o pes etmedi... Ve şu an hayatı dolu dolu yaşıyor.

        2

        Rusya'da torakoabdominal sendrom hastalığıyla doğan Virsaviya Borun'un zorluklarla dolu yaşamını, Instagram'da annesi Dari Borun yıllardır takipçileriyle paylaşıyor.

        3

        Kalbi göğsünün dışında atan minik kız, milyonda bir görülen bir hastalıktan muzdarip. Ancak Virsaviya buna rağmen yaşıtları gibi dans ediyor, oynuyor, resim yapıyor.

        4

        BBC'ye konuşan küçük kız, "Bu benim kalbim. Buna sahip olan tek kişiyim" dedi. Virsaviya, göğüs kafesinin altında çarpan ve sadece ince bir deriyle korunan kalbi nedeniyle, çok dikkatli bir yaşam sürmek zorunda.

        5

        Minik kız, "Giyinirken, kalbim acımasın diye üzerime yumuşak kıyafetler geçiriyorum" ifadesini kullandı ve ekledi: "Zıplıyorum. Koşmamam gerekiyor ama koşuyorum. Çünkü koşmayı seviyorum."

        6

        Annesi Dari Borun, "Kızım doğduğunda, doktorlar bana en kötüsüne hazırlıklı olmamı söyledi. Çok nadir görülen bir hastalığı vardı. Hayatta kalamayacağını söylediler. Kalbinin nasıl attığını ilk gördüğümde, tabii ki de benim için özel bir andı. Virsaviya'nın hayatta olduğu anlamına geliyordu. Nefes alabilecek, yaşayabilecekti" dedi.

        7

        Virsaviya, yüksek tansiyon sorunu nedeniyle ameliyat edilemiyordu.

        8

        Bu yüzden daha iyi şartlarda tedavi edilebilmesi umuduyla, annesiyle birlikte Rusya'dan ABD'ye taşındı.

        9

        Dari Borun, "Ancak ABD'deki doktorlar da yardımcı olamayacaklarını söylediler. Büyük yıkım yaşadım. Çünkü bana, kızımın yakında öleceğini söyleyip duruyorlardı" ifadesini kullandı.

        10

        Genç anne, "Virsaviya için hiç kolay bir hayat değil. Kalbi dışarıda yaşıyor. Çok hassas bir durum. Hep dikkatli olmak zorunda. Düşebilir ve bu çok tehlikeli olabilir. Bu yüzden ölebilir bile" diye yakındı.

        11

        Dair Borun ve kızı son olarak Hollywood'a taşındı.

        12

        İlaç tedavisi sayesinde Virsaviya'nın tansiyonun yeterli seviyelere düşürülmesini ve böylece ameliyat edilebilmesini umut ediyorlar.