Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Piyango talihlisi intihar etti

        Milli Piyango'nun 2005 yılındaki çekilişinde, biletine 5 milyon TL'lik ikramiye isabet eden ve 1 milyon 250 bin TL'lik paranın sahibi olan 9 çocuk babası Ahmet Bayram iple kendini asarak intihar etti. Bayram'ın intihar sebebinin kumar ve evlilik dışı ilişkisi olduğu iddia edildi.

        TURAN ARSLANOĞLU / AHT

        İşsiz olan Erzurumlu 43 yaşındaki Ahmet Bayram'ın hayatı 2005 yılbaşında çeyrek biletine büyük ikramiyenin isabet etmesiyle değişti. Parasını aldıktan sonra İstanbul'a yerleşen Bayram, ilk iş olarak eşini boşadı, ardından kendisine peruk aldı. Ahmet Bayram, bir süre sonra gece kulübünde tanıştığı kadınla evlendi. 5 aylık hamile olduğu öne sürülen bu kadından da bir çocuk bekleyen Bayram, dün akşam saatlerinde eski eşinin yaşadığı Pendik'teki eve gitti. Çok borcu olduğunu söyleyerek eski eşinden üzerine yaptırdığı gayrimenkulleri satarak parasını vermesini isteyen Bayram olumsuz yanıt aldı. Saat 23.00 sıralarında banyoya giren Bayram'dan uzun süre ses çıkmayınca büyük kızı kapıyı zorlayarak içeriye girdi. Babasının kalorifer borusuna asılı cesediyle karşılaşan genç kız yardım istedi. Polisin eve gelmesinden sonra yapılan incelemenin ardından Bayram'ın cesedi Pendik Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Ahmet Bayram'ın gece hayatı ve kumar düşkünlüğü olduğu ve bu yüzden de kısa sürede kendi üzerine kayıtlı olan gayrımenkullari tek tek sattığı öğrenildi. Parası bitince eski eşinin sahibi olduğu daireleri satmak istediği için bu yüzden evde huzursuzluk yaşandığı belirtildi.

        Piyango talihlisi olduğunu açıkladıktan sonra tehditler aldığını öne süren Ahmet Bayram, 2005 Aralık ayında savcılığa başvurmuştu. Bayram, "Ben kimseye haraç vermem. Ben garibanlığı yaşadım. Eğer garibansa yardım ederim. Ama tehdit, haraç zoruyla ben babama bile para vermem. Evimi telefonla rahatsız ediyorlar. Cep telefonumla da beni tehdit ediyorlar. (Çocuğunu kaçırırız diyorlar). Ben bir çocuğumu o paraya değişmem ama kimseye de haraç vermem. Beni tehdit edenleri tanımak için gerekirse o parayı devlete veririm" demişti.

        Büyük ikramiye kimseye yaramadı

        Piyangodan para kazanan birçok kişiye bu parayı harcamak kısmet olmadı. Ülkemiz, kazandıkları paraya rağmen eskisinden daha kötü duruma düşen örneklerle dolu.

        * Salih Gümüşçay: En ünlü ama en talihsiz piyango talihlisi... 1989'da 5 milyar kazandı. 1 yıl sonra öldü. Tek başınaydı, yüzlerce akrabası çıktı. DNA testi için mezarı bile açıldı.

        * Mehmet Sarıoğlu: Denizli'nin Sarayköy ilçesine bağlı Tırkaz köyünde 40 yıl önce Milli Piyango biletine büyük ikramiye çıktı. Yaşadığı baraka tipi evde donarak öldü. Can verdiğinde yapayalnızdı.

        * Ayhan Yalçınkaya: 1995'te Edirne'de büyük ikramiyeyi kazandı. Bütün parasını harcadı. Zengin olduktan sonra bıraktığı memurluğuna dönmeye çalışıyor.

        * Osman Kaplan: Denizli'nin Çivril ilçesinde marangoz olarak geçimini sağlarken hapse gerdi. 1999 yılında hapisten çıktıktan 2 gün sonra sayısal lotodan 340 milyar lira kazandı. İki çocuk babası Kaplan'ın ilk işi eşinden boşanmak oldu. İkinci evliliğini de kısa süre sonra bitirdi. Parasını tüketti ve başladığı yere döndü.

        * Cem Postacı. Adana'da Milli Piyango'nun 1990 yılbaşı çekilişinde 1 milyar 250 milyon lira kazandı. 1996'da oğlunu trafik kazasında kaybeden Postacı, kazandığı parayla emlak işine girdi ancak kısa süre sonra iflas etti.

        * Mustafa Savcan ise 1978 yılında 10 bin lira ikramiye kazandı. Kısa sürede parasını tüketti. Bekçilik ve ayakkabı boyacılığı yapmaya başladı.

        * Orhan Ulusoy: 1984 yılında aldığı bilete 7 milyon lira isabet etti. Huzurlu hayatı 3 yıl sürdü. Parasını tüketti, psikolojisi bozuldu.

        * Nusrettin Çınar: Turhallı evli ve 3 çocuk babası olan Çınar'a Milli Piyango'dan 6 milyar lira çıktı. Önce yurt dışına gitti, sonra kendisine otobüs filosu aldı. 1995'de iflas etti.

        * Ali Atıcı: Çay ocağı işletirken 2004'te sayısal lotodan 543 bin YTL kazandı. Eşinden boşanıp ikinci evliliği yaptı. Yeni eşinden de ayrıldıktan sonra hayatı alt üst oldu.

        * Necmi Yıldırım, 2004'te Milli Piyango'dan 2.5 milyon TL kazandı. İkramiye yüzünden çıkan kavgada oğlu tarafından bıçakladı.

        * Salih Bahtiyar: 1985 ve 1997'de iki büyük ikramiye kazandı. Ancak huzuru kaçtı. "Mafya beni bulacak" diye bunalımı girdi ve evine kapandı.

        * Yeşim Akyol: 2003'te 2 trilyon kazandı. O günden sonra kavga etmeye başladığı 8 yıllık eşiyle boşandı. Kocası "para çıkınca beni boşadı" diye kendisini suçladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ