Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Üniversiteli Zeynep'in ölüm sebebi belli oldu

        Ceyhan TORLAK / İZMİR (AHT)

        Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi kızı Zeynep Özge Tok'u birlikte alışverişe gitmek için öğle saatlerinde cep telefonundan arayıp konuşan annesi Makbule Tok ve dayısı Mustafa Gürel, akşam saatlerinde buluşmak için Balçova'ya gitti.

        Genç kızın cep telefonuna cevap vermemesi üzerine annesi ve dayısı, aynı bölümde okuyan arkadaşı Vasfiye Akar ile birlikte kaldıkları Dalya Sokak Numara 9, Kat 1'deki evine gitti. Çalmalarına rağmen kapı açılmayınca dayı Gürel, mutfak penceresinden eve girdi ve yatak odasında yeğeninin cesediyle karşılaştı. Olay yerine gelen ekiplerin yaptığı incelemede Tok'un vücudunda herhangi bir darp ya da yara izi olmadığı belirlendi.

        Tok'un cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Zeynep Özge Tok'un (21), yapılan otopsisinde, ilk belirlemelere göre, beyin kanamasına bağlı olarak yaşamını yitirdiği kaydedildi. Beyin kanamasına neyin sebep olduğunu tespit için ise alınan parçanın patolojik testlerden geçirileceği, kesin nedenin bu testlerden sonra ortaya çıkacağı belirtildi.

        SON KEZ SAHNEYE ÇIKTI

        Okulunda çok başarılı olan ve daha şimdiden birçok oyunda rol alan Zeynep Özge Tok için öğrenim gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde tören düzenlendi. Okulun tiyatro salonunda yapılan törende, Tok'un tabutu, arkadaşları tarafından ?çok sevdiği ve hayatını adadığı' sahneye konuldu. Zeynep ile ilgili anılarını anlatan arkadaşları, ileride çok iyi bir tiyatro sanatçısı olacağına inandıklarını dile getirdi. Törende, baba Şerif Tok, annesi Makbule Tok ve oğulları Ömer Tok da hazır bulundu. Tok'un en büyük isteğinin tek başına bir oyun sergilemek olduğunu kaydeden arkadaşları, onun son yolculuğuna sahnede tek başına çıkmasını istediklerini ve bu yüzden böyle bir tören organize ettiklerini ifade etti.

        Törenin ardından genç kızın cenazesi memleketi Urla'ya gönderildi. İkindi vakti Urla Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zeynep Özge Tok'un naaşı, Urla Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ