Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Astroloji 4 Mart-15 Nisan Venüs gerilemesi
        1

        HT GAZETE/HANDE KAZANOVA

        Astroloji’de Venüs, duyguların, hislerin, estetiğin, tat almanın, modanın, arzu ve isteklerin, para ve varlığın temsilcisidir. Sosyal aktiviteler, hareketler, ilişkilerin dişi yönünün savunucusudur. Venüs 04 Mart Cumartesi günü gerilemeye başlıyor. 15 Nisan’a kadar geri giderken, yukarıda saydığım temsil ettiği konularda bir takım zorlanmaları, içe dönüşü, kendi değerimizi ve ilişkilerimiz içindeki değerimizi sorgulamayı esas tutacaktır.

        2

        Bu yıl 04 mart- 03 Nisan arasında Koç burcunda gerileyecek olan Venüs, acele ve sadece kendimizi düşünerek verdiğimiz ilişki, aşk ve maddi kararları bize sorgulatabilir. Yöneticisi Terazi’nin karşıt burcu Koç burcunda zararda olacağı için acele ve sabırsız tutumlar, anlayışsızlıklar, ilişkiler üzerinde liderlik yapma gibi arzularımıza sahip çıkmalı, maddi konularda kolayca risk almaktan uzak durmalıyız.

        3

        Bu dönemde kadersel etkiler altında olacağımız için gökyüzü durumuna bakarsak, Venüs gerileme zamanında Merkür’ün- Neptün’le yakın temas halinde olması, birleşmesi, mantığımızı da devre dışı bırakacağımız etkileri bize anlatıyor. Heyecan arayışı, baharın gelmesiyle birlikte kıpırdanan duygu durumumuz bizi yanılgıların içine düşürebilir.

        4

        Mars-Uranüs kavuşumu bize adımlarımızda gereken cesareti verirken, ilişkilerimizi sorgulamadan, düşünmeden alelacele verilecek kararlar devrede olabilir. Alma- verme ilişkisinin zorlanacağı Venüs gerilemesinde karşımıza çıkan bir aşk aslında yeteri kadar kendimizi sevip sevmediğimizi, sabırlı olup olmadığımızı, girişimlerimizi gözden geçirip geçirmediğimizi bize anlatmak için hayatımızdadır.

        5

        10 Mart’tan sonra Mars’ın Boğa burcunda harekete geçmesiyle beraber karşılıklı ağırlamayla sıkıntı yaşadığımız ilişkilerimizde toparlanmalar görülebilir. Mart ayında ilk gerçeklerle yüzleşme 12 Mart’ta Merkür- Satürn dik açısıyla yaşayacağımız Dolunay zamanı ortaya çıkabilir.

        6

        Yine 17 Mart ilişkilerimizde ve maddi konularda dikkat edilmesi gereken tarihlerden. 18 Mart’ta Venüs’ün- Merkür’le birleşimiyle atılan köprüler için bir umut ışığı doğabilir. İlişkilerimizi şifalandırmak, özür dilemek, sorunları konuşmak için 18-25 Mart’tan yararlanabiliriz.

        7

        03 Nisan’da Venüs’ün Balık burcuna kaymasıyla beraber (29 derece Balık scheat takım yıldızıyla birleşmesi) bu tarih civarında ilişkilerimizde zihinsel pasiflik, gerçeklerden kaçış, başkalarını suçlama, ilgisizlik, kabalık, paranoya ve manik depresif davranışlar görülebilir.

        8

        Bu dönemde karşımıza çıkan ilişkileri iyice gözlemlemeli, sonuca varmadan önce Venüs’ün düzelmesini beklemeliyiz. Yine Nisan ayında Venüs gerilemesini değerlendirirsek, hem ilişkilerimizde, hem de maddi konularda 08-15 Nisan arası, 17-22 Nisan arasında dikkatli olmalıyız.

        9

        Bir ayrıntı daha ekleyecek olursak Venüs gerilemeleri 8 yıllık döngülerle gerçekleşir. Bundan bir önceki döngü 07 Mart 2009’da gerçekleşmişti. O dönemde yaşadıklarınızı bir gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

        10

        Eğer bir ilişki bitişi, başlangıcı bu döneme denk geldiyse, bazı konular tamamlanmak üzere yeniden karşınıza gelebilir. Ya da aynı olmasa bile benzer olaylar, o dönem yaşadıklarımıza benzer konular çözüme kavuşmak, karmamızı temizlemek üzere karşımıza gelecektir.

        11

        Venüs gerilemeleri Finansal Astrolojide krizlerle, ekonomik sorunlarla alakalı olduğundan, 2009 yılında yaşanmış para piyasalarında benzer sıkıntı ve sorunlara açık olmalıyız. Özellikle Nisan ayında bu sorun ve problemler bizi fazlasıyla zorlayabilir.

        12

        Para göstergesi olan Venüs ve dispozitörü bir diğer para ve varlık göstergesi Jüpiter’in geri harekette olması, Merkür’ün parayı temsil eden Boğa burcunda geri gitmesi ve Satürn’ünde bu 3’ lüye eklenmesi zor bir ay içinde olacağımızı gösteriyor.

        13

        Venüs gerilerken ayrım yapmak ön plandadır. İlişkilerimizdeki problemleri, farklılıkları ve çözülmemiş konuları rahatlıkla görürüz. Bu dönem içinde oluşacak fikir ayrılıkları ve küçük sürtüşmeler aslında ilişkimizin mükemmel olmadığını hatırlatmak içindir.

        14

        Hiçbir ilişki mükemmel değildir, ilişkiye başlarken her zaman var olan problemler, venüs geri giderken sadece daha fazla görünür hale gelir veya biz iç dinamiklerimizi gözden geçirmeye başladığımızdan artık görmeye başlarız.

        15

        Bu tam anlamıyla ilişkilerimizi gözden geçirme, gözlemleme ve değerlendirme zamanıdır, direkt harekete geçme zamanı değil. O yüzden ne yaşarsak yaşayalım, 40 günlük dönem içinde bir karara varmaktan kaçınmalı ve harekete geçmemeliyiz.

        16

        Eğer bu farklılıkları ve problemleri tolere edebilirsek, ilişkimiz eskisinden daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir. Yine bu dönemde, ilişkilerde beklenen uzlaşma ve hoşgörü yavaşlayacağından, kendimizi ifade etmekte zorlanacağımızdan ve duygusal olarak boşluk içinde bulunacağımızdan, insanlara karşı duvar örmek yerine, sevdiğimiz insanlara olabildiğince sevgimizi göstermeli ve her konuda dürüst ve samimi olmalıyız.

        17

        Eğer ilişkilerimizde sorunlarımız zaten fazlaysa, kendimizi sevilmeyen, takdir edilmeyen ve hayalkırıklıkları yaşayan insan pozisyonunda rahatlıkla bulabiliriz. Dürüst ve samimi yaklaşımlar, yalanı alt ederek, gerçek sevgi değerimizi bir seviye yukarıya taşıyabilir.

        18

        VENÜS GERİLEMESİNDE KESİNLİKLE YAPILMAYACAKLAR

        Evlenmek

        Yeni bir ilişkiye başlamak

        Finansal konularda önemli kararlar almak