Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç 2017 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan ayı ne zaman başlıyor?

        Tüm Müslümanlar tarafından "mübarek ay" olarak kabul edilen ve oruç ibadetinin gerçekleştirildiği Ramazan ayının ardından kutlanan Ramazan Bayramı tüm Müslümanlar tarafından bekleniyor. Peki 2017 Ramazan Bayramı ne zaman?

        2017 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

        Ramazan ayı bu yıl 26 Mayıs Cuma günü başlayacak ve Müslümanlar, İslam dininin 5 temel şartından olan oruç ibadetini yerine getirecekler. 30 gün boyunca tutulan orucun ardından 24 Haziran Cumartesi günü Ramazan ayı sona erecek.

        Ramazan ayının bitmesiyle 25 Haziran Pazar günüRamazan Bayramı kutlanmaya başlanacak ve 3 gün sürecek. 27 Haziran 2017 günü ise 2017 Ramazan Bayramı sona erecek.

        REKLAM

        RAMAZAN'DA SAHURA KALKMADAN ORUÇ TUTULUR MU?

        Günlerin uzun olması ve yorucu iş hayatı nedeniyle Ramazan'da Oruç tutanlar "sahura kalkmadan" oruç tutulurmu sorusunu sormaya başladılar. Diyanet yaptığı açıklamada konuya açıklık getirdi; "Sahura kalkmamak 'günah' değil. Ama sahur'a kalkmak ve sahur yapmak çok büyük sevap" denildi. Sahur'da bir yudum su içmek için de olsa, sahura kalkmanın iyi olacağı söyleniyor. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

        "Sahur yemeği mübarektir. Sahurun tamamı berekettir. Bir yudum su için de olsa sahura kalkın! Allahü teâlâ ve melekleri, sahura kalkanlara salât ve selam ederler. Yani Allahü teâlâ, sahura kalkanları mağfiret eder, melekler de onlar için dua eder."

        2017 YILI TÜM RESMİTATİL GÜNLERİ

        TATİL GÜNÜNÜN İSMİ SÜRE AY GÜN
        YILBAŞI 1. GÜN 01 OCAK PAZAR
        ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI 1 GÜN 23 NİSAN PAZAR
        EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ* 1 GÜN 01 MAYIS PAZARTESİ
        ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI 1 GÜN 19 MAYIS CUMA
        RAMAZAN BAYRAMI AREFESi 1/2 GÜN 24 HAZİRAN CUMARTESİ
        RAMAZAN BAYRAMI 1. GÜN 25 HAZİRAN PAZAR
        RAMAZAN BAYRAMI 2. GÜN 26 HAZİRAN PAZARTESİ
        RAMAZAN BAYRAMI 3. GÜN 27 HAZİRAN SALI
        ZAFER BAYRAMI 1 GÜN 30 AĞUSTOS ÇARŞAMBA
        KURBAN BAYRAMI AREFESi 1/2 GÜN 31 AĞUSTOS PERŞEMBE
        KURBAN BAYRAMI 1. GÜN 01 EYLÜL CUMA
        KURBAN BAYRAMI 2. GÜN 02 EYLÜL CUMARTESİ
        KURBAN BAYRAMI 3. GÜN 03 EYLÜL PAZAR
        KURBAN BAYRAMI 4. GÜN 04 EYLÜL PAZARTESİ
        CUMHURİYET BAYRAMI 1,5 GÜN 28 EKİM29 EKİM CUMARTESİPAZAR

        HZ. MUHAMMED'İN (S.A.V) OKUDUĞU RAMAZAN DUASI

        REKLAM

        Peygamber Efendimiz, üç aylara eriştiğinde diğer günlere nazaran ibadetlerini daha da artırıyor ve sık sık şu duayı okuyordu: “Allahümme bârik lena fî recebe ve şa'bân ve belliğna ramazan (Allah'ım Recep ve Şaban ayını bize bereketli kıl ve bizi Ramazan ayına ulaştır)."

        Kandiller geçidi olarak adlandırılan, Regâib, Miraç, Berat ve Kadir gecelerinin de içindebulunduğu 3 aylar, kendimizi denetleme ve değerlendirmenin, taat, ibadet ve şükürlerimizi artırmanın, bir kere daha geçmişimizin muhasebesini yapıp geleceğe hazırlıklı olmanın bir vesilesidir. Regâib gecesi, müminlerin mağfiret mevsimi 3 aylara rağbet etmeleri ve onun taşıdığı manalardan, değerlerden istifade etmeleri gerektiğine dair mesaj yüklü bir gecedir. Sahabe efendilerimiz peygamber efendimizin 3 aylardaki ibadetini, orucunu şöyle anlatıyor:

        Said İbnu Cübeyr (ra)'e Receb ayındaki oruçtan sordum. Bana şu cevabı verdi: İbnu Abbas (ra)'ı dinledim, şöyle demişti: “Resulullah (sav) Recep ayında bazı yıllarda öyle oruç tutardı ki biz, “(Galiba) hiç yemeyecek (ayın her gününde tutacak)" derdik. (Bazı yıllarda da öyle) yerdi ki biz, (Galiba) hiç tutmayacak" derdik."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ