Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Göğüsleri şekillendirip formunu korumanın 5 yolu
        1

        Sıcak değil soğuk duş alın

        Buz gibi bir su ile duş almaktan bahsetmiyoruz elbette ama kaynar, buharlar çıkan bir sıcaklıkta duş almaya alışıksanız bu alışkanlıktan derhal vazgeçmelisiniz. Ilık su ile duş alıp, en son çıkarken de soğuk suya geçip göğüslerinize serin duş aldırın. Soğuk duş almak istemediğiniz zamanlarda, buz küplerini göğüslerinizde dolaştırabilirsiniz.

        2

        Sırtınızı dik tutun

        Sırtınız kambur, göbeğiniz çıkık durduğunuzda göğüsleriniz sarkık bir pozisyon alır. Göğüslerinizi dikleştirmek için öncelikle sırtınızı dümdüz yapmalısınız. Önce sırtınızı dikleştirin, sonra karnınızı içeri çekin. Karnınızı çektiğiniz anda dikleşmenize rağmen aslında kambur durduğunuzu fark edebilirsiniz.

        3

        Göğüslerinize basınç uygulamayın

        Göğüslerinizin üzerine yatmayın; yüz üstü yaptığınızda göğüslerinize baskı uygulamış olursunuz. Üzerinize tam olan sutyenleri tercih edin. Göğüslerinizi dikleştirip, alttan destekleyen sutyenler aslında göğüslere müthiş zarar verirler. Kan dolaşımını engelleyip, sıkıştıran sutyenleri tercih etmeyin.

        4

        Sporları doğru bir şekilde yapın

        Koşu, aerobik ve diğer aktif sporlar vücut için inanılmaz etkilere sahip olmalarına rağmen, göğüslere zararlı olabilirler. Her harekette göğüslerin sallanması, zarar aldıkları anlamına gelir. Spor yaparken göğüsleri korumanın tek çaresi spor sutyenleri giymek. Bu özel sutyenleri giymeden asla koşmayın ya da zıplamayın.

        5

        Güneşi engelleyin

        İster güneşlenirken, ister evden çıkarken, güneş koruyucu kremi sürerken nedense göğüsleri hep atlarız. Oysaki en çok güneş koruyucuya ihtiyaç duyan noktalardan biri de göğüsler. Güneşe çıkmadan önce mutlaka göğüslerinizin tamamına güneş koruyucu uygulayın. Güneşlenirken bikini üstünüz göğüslerinizi koruyup, güneşe bariyer oluştursun. Tüm bu önerler ışığında göğüslerini korumuş olacaksınız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ