Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 1 Nisan şakası nasıl yapılır? İşte 1 Nisan şaka fikirleri!

        1 Nisan, dünya genelinde birçok ülkede "Dünya Şaka Günü" olarak bilinmekte ve kutlanmaktadır. 1 Nisan'a özel, tarih boyunca yapılan en ilginç ve komik şakaları birleştirdik. Peki 1 Nisan nedir? 1 Nisan şakaları nelerdir? İşte 1 Nisan şakaları ve size fikir olabilecek1 Nisan şaka örnekleri!

        Bugün, dünyanın birçok yerinde kötü ama eğlenceli şakaların yapıldığı, şaka amaçlı haberlerin yayınlandığı ve insanların bu şakalarla oldukça eğlendiği bir gün ve birçok insan bu güne özel şakalar hazırlıyor.

        1 NİSAN DÜNYA ŞAKA GÜNÜ NEDİR?

        1 Nisan Dünya Şaka Günü, ilk defa 1564 yılında dönemin Fransa Kralı Dokuzuncu Charles, yılbaşını 1 Nisan'dan 1 Ocak'a aldırır ve 1 Nisan'ı sene başı olarak kabul etmeye devam eden insanlarla alay etmek amacı ile şakalar yapılır. Bu nedenle de gelenek haline gelen 1 Nisan'da şaka yapma olayı, günümüze kadar uzamıştır. Aynı zamanda Fransa Kralı'nın bahsettiği 1 Nisan'ı yılbaşı olarak kabul etme durumunu kabullenenlere "Nisan Balığı" adı verilir.

        REKLAM

        1 Nisan'da herkes birbirine sürpriz hediyeler verir, gerçek olmayan haberler üretir.

        Günümüzde de Hollanda, Belçika, Kanada, ABD, İsviçre ve Japonya dahil dünya genelindeki birçok ülkede 1 Nisan günü tanınmaktadır ve bu güne özel büyük markalar, şirketler ve hemen hemen tüm insanlar şakalar yapar.

        TARİHTE YAPILAN EN YARATICI 1 NİSAN ŞAKALARI

        ● Almanya'da yayın yapan bir radyo, yaptığı yayında sürücülerden Rader köprüsünden geçerken 5 avro hazırlamalarını rica etti. Sürücülere köprüyü İsviçreli bir şirketin satın aldığını ve bayram günlerinde geçiş ücreti alacağı haberini uyduran radyo, eyalet Başbakanı dahil çok sayıda politikacı ve polis yetkililerinden destek alarak onların şaka için yaptığı açıklamalarını yayınladı. Tabii sonrasında bunun bir şaka olduğu açıklandı ve vatandaşlar rahat bir nefes aldı.

        REKLAM

        ● Samsun'un Havza ilçesinde bir vatandaş, yerel yayın yapan bir radyoyu arayarak "Size doğru ormanlardan yüzlerce fil geliyor." dedi. Dinleyicilerin bir çoğu bunun şaka olduğunu anlamadı ve panik içerisinde radyoyu arayarak konuyla ilgili bilgi almaya çalıştı. Aynı zamanda "Burada fil mi var?", "Filler nereden geliyor?" şeklinde de sorular sordular. Ancak kısa süre içinde radyoyu şakalayan kişi yeniden aradı ve "Size 1 Nisan şakası yaptım." dedi.

        ● 1998 yılında ABD'de burger satan bir firma, bir gazeteye verdiği ilanda sadece solaklara özel bir menü sunacaklarını açıkladı. Açıklamaya göre ülkede yaşayan yaklaşık 32 milyon insan için özel hazırlanan menüdeki hamburger, solakların rahat yiyebilmesi için 180 derece dönüyordu.

        Bir gün sonra aynı burger firması, bu olayın bir şaka olduğunu duyursa da, günler boyunca müşteriler bunun bir şaka olduğunun farkına varmayarak gelip bu menüden istedi, hatta şirkete bu menülerin sağ el kullananlar için de yapılmasına dair bildiriler gönderdi.

        ● 1962 yılında İsveç'te henüz renkli televizyon yayını teknolojisi hayatımıza girmemişken, siyah beyaz yayın yapan bir televizyon kanalına çıkan bir teknisyen, ekranın önüne bir naylon kadın çorabı geçirerek izleyicilere bu sayede renkli televizyon izleyebileceklerini söyledi. Birçok vatandaşın bunu denediği ortaya çıksa da bu 1 Nisan şakasıydı.

        REKLAM

        ● 1976 yılında İngiliz astronom Patrick Moore, bir haber kanalına yaptığı açıklamada 1 Nisan'da sabah saat 09:47'de Plüton gezegeninin Jüpiter'in arkasına geçeceğini ve böylece Dünya'daki yerçekiminin azalacağını duyurdu. Aynı zamanda tam 09:47'de havaya zıplayanların kendilerini havada yüzer gibi hissedeceğini de söyledi. 1 Nisan sabahı haber kanalını arayan yüzlerce kişi, tam 09:47'de havaya zıpladıklarını ve kendilerini havada yüzüyormuş gibi hissettiklerini söyledi. Hatta bir kadın, 11 arkadaşıyla berabe oda çevresinde uçtuklarını iddia etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ