Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Playboy 13 milyon dolar zarar açıkladı - Makro Ekonomi Haberleri

        Ünlü erkek dergisi Playboy’un geçici başkanı ve CEO’su Jerome Kern, okuyucu ve reklamdaki düşüş sonrasında, tirajı ve basılma sıklığını azaltmak gibi radikal değişiklikleri düşündüklerini söyledi. Sorun yaşayan yayıncı son aylarda ayrılan CEO Christie Hefner’in ardından New York ofisinin kapatılması gibi çeşitli maliyet kesintisi önlemlerini uygulamaya koymuştu. Playboy, bir sonraki adım olarak temmuz ve ağustosta tek sayı çıkartarak, baskı ve dağıtım maliyetlerini azaltmayı planlıyor. Dergi, tirajını azaltmayı ve reklam fiyatlarını da düşürmeyi düşünüyor. Kern, aynı zamanda haziran baskısının da tasarımını değiştirerek, daha genç ve daha yeni görünüşlü bir dergi çıkartmayı planladıklarını da kaydetti. Diğer basılı yayınlar gibi Playboy da okuyucularla ilişkide kalarak, dijital kullanımın arttığı dünyada ayakta kalmaya çalışıyor.

        13.7 milyon dolar zarar

        Playboy, 2002-2008 yılları arasında 600 bin okuyucu kaybetti. Dergi, geçen altı aylık süreyi ortalama 2.5 milyonluk tirajla tamamladı. Playboy dergisinin geliri, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 16 oranında düşerek 13.5 milyon dolar oldu. Şirket yetkilileri, ikinci çeyrekte ve yılın genelinde düşüşün yüzde 39’lara çıkmasını beklediklerini kaydetti. Playboy, ilk çeyrekte 13.7 milyon dolarlık zarar açıkladı. Playboy Enterprise’in basılı ve dijital grubundaki gelirleri ise, yüzde 26 oranında düşerek, 26.1 milyon dolar oldu.

        TV gelirleri yüzde 20 düştü

        PLAYBOY’un televizyon gelirleri yüzde 20 düşerek 26.2 milyon dolar oldu. Kern, Playboy’un televizyon bölümünde karlılığı artırmayı düşünürken, basılı ürünleri hakkında iyimser değil. Kern, şirketin devam eden önemli kayıpları sürdüremeyeceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ