Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sevgililer Günü'nü için en çılgın hediyeler

        Hollywood’un ünlü fotoğrafçısı Jasin Boland nişanlısı Maria Moral Pena’ya sevgililer gününde unutulmaz bir hediye verdi.

        Nişanlısı için satın aldığı evi paket yaptıran Boland 23 metrelik kurdeleyle süslediği hediyesini göstermek için nişanlısını bir helikopter gezintisine çıkardı.

        Sevgililer günü nedeniyle vitrinler bol "kalpli" ve bol "güllü" hediye paketleri ile süslenirken en fazla rağbet gören iş yerlerinin başında çiçekçi dükkanları geliyor. Ancak petshoplar da, ilginç "hediyelikler" için sipariş kabul etmeye başladı. Bu iş yerlerinden birinin sahibi olan Burhan Yılmaz, balık, kuş, kaplumbağanın yanı sıra hamster (fareye benzer bir kemirgen), kedi ve köpeklerin de sayılarını artırdıklarını, alıcısı olabilir diyerek maymun siparişi bile verdiklerini anlattı. Bazı müşterilerin sevgilisini gül yerine balık, kuş, kedi, köpek veya kaplumbağa gibi sevimli hayvanlarla mutlu ettiklerini belirten Yılmaz, özellikle hamsterların rağbet gördüğünü söyledi. Yılmaz, petshoplarda hamster, kaplumbağa, balık gibi küçük hayvanların gül fiyatına satıldığını belirtti.

        Kayak pistinde kayanlara prezervatif

        Kar kalınlığının pistlerde 3 metreye ulaştığı Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan oteller de sevgililer günü öncesinde sezonun en hareketli günlerini yaşamaya başladı. Güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte pistler kayak yapanlarla doldu. Tatilciler gün boyu pistlerde kayarken, bir prezervatif firması da pistlerde ürün tanıtımı yaptı. Prezervatif dolu sepetlerle pistlerde gezen genç kızlar, tatilcilere prezervatif dağıttı. Tatilciler aldıkları prezervatifleri ceplerine koyarak, kayak yapmaya devam etti.

        Dünyayı aşk çılgınlığı sardı

        Brüksel, kalp şeklinde trafik ışıklarıyla 14 Şubat'a hazır. Şanghay'da limuzin servisini de içeren 1000 dolarlık şarap-yemek paketleri ya da 4 bin dolarlık kral dairesinde konaklama ve romantik nehir gezileri var. Japonya'daysa canı çikolata çeken ama kaloriden kaçan kadınlar, çikolatayı bol bol vücutlarına sürüyor. Tokyo'da bir otelde 75 dakikalık çikolata masajının da dahil olduğu 455 dolarlık (640 YTL) paket, ekonomik bağımsızlığını kazanmış bekâr kadınlara 'tatlı' bir gece sunuyor.

        14 Şubat kutlamalarında yok yok. Bazı ülkelerse farklı uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Örneğin Tayland'da 18 yaş altındakilerin bir gecelik ilişki yaşamasını engellemek için alışveriş merkezleri, internet kafeler, gece kulüpleri ve diskolara özel ekipler yerleştiriliyor. Avustralya'daysa Marie Stopes International adlı küresel bir sağlık vakfı erkeklere 'Sevginizi gül ya da çikolatayla değil, vazektomiyle (erkeğin kısırlaştırılması) gösterin' çağrısı yapıyor. Erkeklerin böylece kadınları doğum kontrol derdinden kurtaracağı belirtiliyor. Britanya'daysa çevreciler ithal edilen çiçeklerin 54 bin km. yol kat ederek

        uçağın saldığı karbondioksitle iklim değişikliğine olumsuz katkısını önlemek için çiçek hediyesine karşı kampanya yürütüyor.

        Mutsuz da ediyor

        Sevgililer gününde, sevgilisi olanlar, hediye alma telaşı ve bu özel günü nerede kutlayacağı konusunda karar vermeye çalışırken, sevgilisi olmayanlar için de uzmanlar önerilerde bulundu.

        Psikiyatri ve psikolojik danışmanlık merkezi uzmanı Psikolog Göksu Göktaş, sevgilisi ya da eşi olmayan, olup da ayrılan, sevip de karşılık bulamayanların, yaratılan ortama özentiyle bakarak, kendini daha kötü hissedebildiğini kaydetti. Göktaş, şöyle devam etti: "Sevgilisi olanlar için bugün elbette ki çok manalı. Sevgilisi olmayanlar için ruh sağlığını bozacak sonuçlar yaratabilir.

        Sevgilisi olmayan kişiler kendini daha mutsuz, eksik, manasız, mahrum hissedebilir, istenilmeyen kişi olarak görebilir. Dışarı çıkmak istemeyebilirler. Benim bu kişileri önerim kendilerini gün boyu gizlemek yerine, dışarı çıkıp mutluluklarını artıracak eylemlerde bulunmalarıdır. Sevgilisi olmayan kişi, vitrinlere bakıp kendine küçük armağan alabilir, bir pastanede arkadaşlarıyla pasta yiyebilir, kahve içebilir, yürüyüş yapabilir. Sevgili denince akla mutlaka aşık olunan kişi gelmemelidir. Anneye, evlada, arkadaşa ya da kişinin çevresindeki herhangi birisine duyduğu sevgi de son derece önemlidir. "

        Havada ilanı aşk

        Adana’da, 600 euro verenler gökyüzünde uçuşan bez afişle bir saat boyunca ilanı aşkta bulunabilecek, 150 euroya da sevgilisi ile bulutların üzerine çıkabilecek. TARKİM Havacılık ve Uçuş Okulu Müdürü Yakup Çarkçı, "Aşıklara, 14 Şubat tarihinde, ’sevgilimi bulutların üzerine çıkartmak istiyorum’ deyimini gerçekleştirebilecekleri bir ortam sunuyoruz. Kentin güzelliklerini kuş bakışı izleme imkanı bulacak olan aşıklar, bu deneyimi bir kez yaşadıktan sonra tekrarlamak isteyecektir. Onlara sunduğumuz tarife, yaşanılan zevke kıyasla oldukça uygun" dedi. İlan tahtalarının sevgililer günü fiyat tarifesi de 125-150 dolar arasında belirlendi. Yetkililer, fiyatların kentin işlek noktalarına göre değişiklik gösterdiğini bildirdi.

        MİLLİYET, DHA, AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ