Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Emre Mutlu: İz bırakabilirsem ne mutlu bana

        Komedyen, oyuncu, sosyal medya fenomeni Emre Mutlu, HABERTURK.COM Facebook canlı yayınında Pelin Aygün'ün sorularını yanıtladı.

        Emre Mutlu’yu biraz yakından tanıyalım. Kimdir Emre Mutlu?

        Uzun süredir dolaylı da olsa mizahla alakalı bir insanım, çocukluğuma dayanıyor aslında. Tiyatrolar, mizahla alakalı karikatür çizimleri hep böyle bir sevda vardı içimde. 2009 yılında ilk olarak amatörce sahne almaya başladım. Stand-up ile başladım diyebilirim. Bu iş hoşuma gitti, tabii başarılı olmak için de çok çalışmak gerekiyor. Etrafımdaki bazı insanların ‘Zaten falanca bu işi yapıyor, sen ne yapacaksın, nasıl başarılı olacaksın’ gibi antimotive eden cümlelerine pek aldırış etmedim. Çünkü sevdiğim bir işti ve büyük hırslarla para kazanmak amaçlı başlamadım.

        Vine çekmeye nasıl başladınız?

        Sahne dışında ulusal radyolarda deneyimim oldu. Bu, bana yetmedi. İşin her zaman görsel tarafında olmak istediğimden dolayı daha iyi ne yapabilirim düşüncesiyle Vine’da paylaşımları olan arkadaşları radyo programıma konuk aldım. Kendim de videolar çekip yüklemeye başladım ve içlerinden biri tuttu. Birkaç video sonrasında giderek izlenme sayımda artış oldu, aynı zamanda takipçi sayımda da bir artış meydana geldi. Bu durum beni çok mutlu etti. Çünkü insanlara yaptığınız işi beğendirmek kadar güzeli var mı? 'Kalorisiz besin' diyorum ben buna. İnsanların sevgisi (gülüyor) sonrasında diğer sosyal medya hesaplarımda da aynı etkileşimi yaşadım.

        Vine’dan sonra, yani'fenomenlik' hayatınızda neleri değiştirdi? Çevreniz ve ailenizden nasıl tepkiler aldınız?

        Türkiye’nin en büyük yapımcıları ile tanışma fırsatım oldu. Dört-beş adet sinema filminde yer aldım. Ali Kundilli filminde hem yazar kadrosunda yer aldım hem de Cem Gelinoğlu ile aynı sahneyi paylaştık. Aslında insanlardaki Sosyal Medya fenomeni algısında şu detayı açıklamak istiyorum. 2009 yılında amatörce başladığım oyunculuk, senaryo yazımı sosyal medya ile birlikte başlamadı. Eskiden beri mizahın içindeyim ve sosyal medya sayesinde insanların daha çok tanıdığı biri haline geldim.

        Fotoğraf: Serhan Sevin

        Vine dışında hangi sosyal medya hesaplarınız bulunuyor?

        Instagram, Facebook ve Twitter kullanıyorum.

        "GALERİCİ FEYYAZ'I CİDDİYE ALDILAR"

        Oldukça büyük bir kitleye hitap ediyorsunuz, zorlukları var mıdır?

        Yoğun mesajlar alıyorum. Bunların arasında gerçekten beni çok seven, 'kardeşlerim' dediğim insanlar da var. Benim için çok önemli insanlar çünkü ben onları güldürmek için elimden geleni yapıyorum. Diğer taraftan videolarını bana ileten ve yorum almak isteyen, hangi takımlı olduğumu soran, ’Galerici Feyyaz’ karakterimi ciddiye alıp bana arabasının motor arızasını dahi soran oluyor. Ki videolarımda olan karakterlerimin bu denli benimle özdeşleşmesi ve beni o karakter sanmaları hoşuma gidiyor. Demek ki ben bu işi doğru yansıtabiliyorum insanlara. Takipçilerime, sevenlerime onların bana gönderdiği mesajlara ve yorumlara çok dikkatli cevaplar vermem gerekiyor. O gün moralsiz olabilirsiniz, canınız sıkkın olabilir ama bunları bir kenara atarak her zaman pozitif halimizi içten ve samimi yansıtmalıyız, diye düşünüyorum ve böyle yapmaya çalışıyorum.

        "TAKINTILI BİRİYİMDİR BİRAZ"

        Bizim gördüğümüz Emre dışında nasıl birisiniz?

        Faydalı olduğunu düşündüğüm sosyal medya hesaplarını takip ediyorum. Müziğe meraklıyım fakat enstrüman çalmayı bir türlü öğrenemedim. Uzun uzun müzik dinlerim. Ailemle vakit geçirmekten hoşlanıyorum. Gezmek de hobimdir. Takıntılı biriyimdir biraz. Reklamını gördüğüm ve beğendiğim bir ürünü almazsam için rahat etmez.

        "İZ BIRAKABİLİRSEM NE MUTLU"

        Hedefleriniz nelerdir?

        TV programı düşünüyorum bununla alakalı karakterleri oluşturmaya başladım. Bunun haricinde bir süre önce çekimine başladığımız yakında gösterime girecek sinema filmimiz var. Kendi adıma işimde en iyisini yapmaya çalışıyorum, ki bunu daha yukarıya taşıyabileyim. Oyunculuk, senaryo alanında ilerlemek ve bu alanda kendimi daha da geliştirip bir sinema filmi çekmek istiyorum. İyi bir oyuncu olup adımı ileriki nesillere aktarmak isterim. Tüm bunlar için çok çalışmak gerekiyor. Takdir ettiğim mesleki büyüklerim var. Onlar gibi kariyer sahibi olabilmek adına daha çok çalışmak gerekiyor. İz bırakabilirsem bu sektörde ne mutlu bana.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ