Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Taylor Welden ile sakal olayına el attık

        Erkeklerdeki bu sakal takıntısının yeni bir havadis olmadığını biliyorduk da birazdan anlatacağımız kadar büyük bir mevzu olduğunun farkında değildik. Evet, bugün vites değiştiriyoruz ve erkekliğin belki de en önemli simgelerinden biri olan sakalı farklı bir açıdan ele alıyoruz.

        Birazdan anlatacağımız hikayeye geçmeden evvel sizinle bir galeri paylaşmak istedik çünkü; dünyanın dört bir yanında bu işin ciddiye alındığından haberdar olun istedik. Aşağıdaki galeri haberinde dünyanın farklı yerlerinde şampiyon olmuş en iyi sakalları bulabilirsiniz.

        Bu adamların neden sakalları konusunda bu kadar takıntılı olduğunu bilmiyoruz. Yalnız bildiğimiz bir şey varsa o da kesinlikle bu adamların gece gündüz demeden sakallarıyla uğraştıkları. Aslına bakacak olursak onları bu konuda pek de eleştirmemek lazım!Ne de olsa bizler de saçlarımız için onlarca vakit harcıyoruz, erkekler neden sakalları için harcamasın?

        REKLAM

        Biz bugün sakal takıntısı olan özel bir insanla, Amerika Birleşik Devletleri 2016 yılı en iyi sakal sahibi, Taylor Welden ile konuştuk. Kendisi aslında Austin Texas'ta ürün tasarımcısı ama bir gün arkadaşlarının "sakal yarışmasına katılsana" demesiyle hayatını değiştirmiş bir insan. O farklı insanlarla tanışmak, dünyayı görmek gibi niyetlerle bu işe girse de sakal uzatmakta bir dünya markası olma yolunda ilerliyor.

        Ne kadar zamandır sakal uzatıyorsunuz?

        Yaklaşık 14 yaşımdan beri sakallı bir adamım. Bir süre bıyık, keçi sakalı vb gibi farklı tarzlar denedim. Yalnız sonunda bu sakal tarzında karar kıldım.

        Sakalınız için özel bir bakım uyguluyor musunuz?

        Çölde veya başka sert iklimlerde olduğumda ara sıra sakal yağı kullanıyorum. Aksi halde normal saç şampuanıyla sakalımı temizliyorum. Anlayacağınız bakım veya tedaviler konusunda takıntılı değilim.

        Sakal hayatınızı nasıl etkiledi?

        Pozitif yönde etkiledi. İnsanlar bu konuda konuşmak ya da soru sormak için yanıma gelmeye başladı bu da muhtemel dostluklara olanak sağlıyor ki bu da iyi bir şey.

        Sakal şampiyonasına katılma fikri nereden ortaya çıktı?

        Aslında böyle bir yarışmayı ilk olarak arkadaşlarımdan duydum. O dönemde epey uzun bir bıyığım vardı, yaklaşık olarak 28 cm, arkadaşlarım da bu yarışmaya katılmamı tavsiye ettiler. Ben de yarışmanın saçma ama eğlenceli olduğunu düşündüm ve yarışmaya kayıt yaptırdım. Sonrasında da şampiyon oldum.

        Amerika'nın en iyi sakalına sahip olmak nasıl bir his?

        Dürüst olmak gerekirse bunu çok düşünmüyorum ya da insanların neler söylediğini pek önemsemiyorum. Bu gerçekten çok eğlenceli bir şey!

        Şampiyonadan sonra hayatınızda neler değişti?

        Çok fazla şey değişti! Nike Mercedes-Benz ya da Levi's bana sponsor olmak istedi! Hayır şaka yapıyorum elbette... Çok bir şey hayatımda değişmedi. Bazen sizin gibi gazeteciler gelip röportaj yapmak istiyor, hepsi bu. Bunun haricinde ben önceden nasılsam yine aynıyım. Aynı şekilde yaşamaya devam ediyorum, sakalımla birlikte.

        Amerika'da yapılan bir araştırmada bazı sakalların tuvaletlerden bile daha pis olduğu söyleniyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

        Ah evet, o makaleyi ben de okudum. Yalnız bunlar hep yanıltıcı makaleler.. Birçok bilim insanı tarafından tam tersi ispat edildi. Tuvaletlerde bulunan mikropların sakalda da bulunabildiği iddia edildi ki bu doğru değil çünkü, aynı bakteri ağzımızın içinde ve göz kenarımızda da bulundu.Burada önemli olan sakalı da aynı saçlar gibi düzenli olarak yıkamak. Böyle sansasyon yaratan makaleler var ama gerçeği yansıtmıyor.

        Sakalın kirliliğinden bahsetsek bile onun gücünü sorgulamıyoruz. Öyle ki Hindistan'daki bu adamın sakalıyla otomobil çekmesi önünde saygıyla eğiliyoruz!

        REKLAM

        Sizce hangisi daha etkili bıyık mı sakal mı?

        Bence ikisi de oldukça etkili. İkisinden birini seçmem mümkün değil. Burada önemli olan kişinin kendini nasıl iyi hissettiği. Kimisi bıyıkla kimisi sakalla kendini iyi hisseder, o yüzden nasıl rahat hissediyorsanız o şekli denemelisiniz!

        Sakalın günlük hayatınızı ya da iş hayatınızı engellediği oldu mu?

        Gerçek şu ki bazı işverenlerim ve müşterilerim sakal şampiyonu biriyle çalışma fikrinden hoşlanıyorlar. Yarışmalara ve yarışmacılara ilgi duyuyorlar o yüzden ben buna engel demezdim. Hayatımda zorluktan ziyade kolaylık yarattı.

        Sakalla ilgili ilginç istatistikler öğrenmek isterseniz:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ