Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Hacısalihoğlu'ndan açıklama! - Trabzonspor Haberleri

        Hacısalihoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, 3-4 Temmuz'da gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurul ve gündemdeki bazı konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

        Geçen yıl yenilenme düşüncesiyle bir hayli transfer yaptıklarını ifade eden Hacısalihoğlu, ''Hatta iki yıllık transfer planlanarak Avrupa kupalarına katılmak hedeflenmişti. Bu planlamada başarılı olundu. Son haftalara kadar şampiyonluk şansı taşındı ve ligi üçüncü bitirdik. Avrupa kupalarına katılma hakkı elde ettik'' dedi.

        Bu yıl, ihtiyaç duyulan bölgelere transfer yaparak takımı güçlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Hacısalihoğlu, ''Avrupa'ya göre Türkiye zor bir ülke, Trabzon daha zor bir şehirdir. Aklınızdan geçen her transferi yapmak mümkün olmuyor. Transferler, kulübün imkanları ve politikası doğrultusunda yapılırsa doğru olur. Az hatalarla bunu gerçekleştirmeye çalıştık. Ancak basınımızın Trabzonspor'a aşırı ilgisi, düşünülen, araştırılması gereken oyuncuları çok önceden gündeme getirmesi nedeniyle transferde zaman zaman güçlükler yaşadık. Bedelleri yukarı çıktığı için gerçekleştirilemeyen transfer görüşmeleri de oldu'' diye konuştu.

        Değerlerine sahip çıkmaları gerektiğini anlatan Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:

        ''Bu kişilere sahip çıkmakla özdeşleşen bir kavram değil. Kulübün menfaatlerine sahip çıkmak olarak bunu algılamalıyız. Zaten bunları yaptığınız zaman kendi değerlerinize de sahip çıkıyoruz demektir. Kulübün menfaatine olan konularda bunu yaparsak Trabzonspor'un faydası olur. Alınması düşünülen her oyuncu, henüz transferi gerçekleşmeden, maalesef araştırılmadan, değerlendirilmeden acımasızca eleştiriliyor ve kattığımız değerleri verimsiz hale getirebiliyoruz, ya da beklediğimiz verimi alamıyoruz. Bu tarzını Trabzonspor camiası sürdürürse hem emekler boşa çıkacak hem de gereğinden fazla para harcayacaktır.''

        Hacısalihoğlu, kulüp olarak bir kongre sürecine girdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

        ''Yönetimden ayrılan arkadaşlar, yedekteki arkadaşlar dahil herkesin büyük katkıları olmuş, zamanlarını harcamışlardır. Birlikte çalıştığımız arkadaşlardan Mahmut Aksu, Hasan Yener, Necmettin Aytekin, İhsan Alioğlu, Ali Sürmen gibi arkadaşlarımız daha fazla katkı yapmıştır. Gelinen süreçte yenilenme şart olmuştur. Başkanımızın başarılı olduğunu, tekrar aday olması gerektiğini, birçok konuyu kendi tarzı içerisinde biraz da aceleci olarak tamamladığını, 24 saatini bu işe verdiğini söyledim. Bu dönemi de Trabzonspor için bir şans olarak değerlendiriyorum. Kendi çalışacağı arkadaşlarını, listesini perşembe günü netleştirecek. Sanıyorum geçmiş yönetimden yarıya yakın arkadaşları da katarak, bu dönemde katkı sağlayacak arkadaşları da listesine alacaktır.''

        Hacısalihoğlu, kendisinin listede yer alıp almayacağı konusunda ise ''Şu anda ben de böyle bir düşüncemi açıklamış değilim. Başkan gelecek, çalışacağı arkadaşları belirleyecek. Ben şahsi olarak soruyorsanız çok yorgun, çok da kırgınım'' diye konuştu.

        -''ŞAMPİYONLUK SADECE BİR TAKIMIN BAŞARABİLECEĞİ BİR HADİSE DEĞİL''-

        ''En ideal yönetim kadrosu da oluşturulsa, Trabzonspor camiası kulübü sahiplenmiyor, menfaatler doğrultusunda heyecan yaşamıyor ve ilgilenmiyorsa, bir yönetimin başarılı olması ya da başarılıysa bunu devam ettirmesi mümkün değil'' diyen Hacısalihoğlu, şu ifadeleri kullandı:

        ''Şampiyonluk sadece bir takımın başarabileceği bir hadise değildir. Camia başarabilir. Şehir, teknik kadro, futbolcu kadrosu, personel, basın ve taraftar aynı duyguları paylaşmıyor, aynı ilgiyi, desteği sağlamıyorsa zor bir hadisedir. Geçen yıllar bu heyecanı birlikteliği oluşturmaya çalıştık. Ne kadar başarılı olduk bilemiyorum.

        17 ayı birlikte geçirdik. Sizler de bunun heyecanını yaşadınız, yöneticiler ve personel de üzerine düşen görevi gayretle neticelendirmeye ve Trabzonspor'u başarılı kılmaya çalıştı. Bir yıl önce Trabzonspor, küme düşmeyle ilgili takımlar arasında gösterilirken, son sezonda şampiyonluğun kaçmasına ahlanıp vahlanıyorsak epey işler başarılmıştır. Trabzonspor ile gurur duyuyorsak herkesin de sorumluluk duyması gerekir. Aksi takdirde başarıyı yakalamamız günlük olur ya da mümkün olmaz.''

        -FATİH TEKKE SORUSU-

        Hacısalihoğlu, bir gazetecinin, Fatih Tekke'nin alınması konusunda ''olumlu ya da olumsuz kararınız var mı'' biçimindeki sorusuna, ''Bizce eksik olan yerlere oyuncular takviye ettik. Alınan 3-5 oyuncuya bakarsanız bunu görürsünüz. Ekonomiye ve kadroya uyacak oyuncular alındı. Bundan sonra teknik heyetin oyun düzeni, oyun anlayışına göre belirleyeceği oyuncular alacaktır. Hocanın kararı doğrultusunda bir forvet ya da sağ bek ya da kaleci düşünüyorsa oraya uygun 1-2 isim alınacaktır. Kimseye karşı 'bu alınmayacak, bu alınacak' diye bir değerlendirme yapmak kulübe katkı sağlamaz, yarar sağlamaz'' yanıtını verdi.

        Fatih Tekke'nin alınması konusunda camianın baskı yapmasına ilişkin olarak ise Hacısalihoğlu, şunları belirtti:

        ''Hoca forvette 'bu tarz bir oyuncuya ihtiyacım var' derse alınacak. Yok derse alınmayacak. O mevkide 5-6 oyuncumuz var. Eğer böyle oyuncuya ihtiyaç yok da alınırsa doğru bir karar olur mu? Ekonomik açıdan, düşünce açısından doğru mu? Biz teknik direktör gelirken eksik gördüğümüz yerlere oyuncu kattık. Siz şimdi bunları değerlendirin. 'Hangi yerlere ne tip oyuncu düşünürseniz 1 veya 2, bunları bizim şartlarımıza uyarsa alabiliriz' dedik. Şimdi hoca var. Ona sormadan hareket edemeyiz. Bugünkü şartlar içerisinde bunu değerlendirmek lazım.''

        -HÜSEYİN ÇİMŞİR KONUSU-

        Hacısalihoğlu, sözleşmesi sona eren Hüseyin Çimşir konusunda ise ''Teknik direktörün bu konudaki görüşü alınarak o yönde bir ihtiyacı, isteği olursa onunla devam edilir. Hüseyin gerçekten adamlık olarak çok iyi durmuştur. Çok iyi kaptanlık yapılmıştır, çok iyi bir Trabzonsporluluk sergilemiştir. Özellikle teknik heyetimizin ayrılmasından sonra müthiş bir katkı sağlamıştır. Ona karşı şartlanmamız yok. Ancak kulübün politikası doğrultusunda bir düzenleme yapılması düşünülmüştür. Ona bunlar uygun gelir veya gelmeyebilir. Kulüp politikası olarak bakmak gerek. Başka da hiçbir düşünceyle bunları değerlendirmemek lazım'' ifadelerini kullandı.

        Hacısalihoğlu, kamp yeri konusunda yapılan eleştirileri doğru bulmayarak, ''Mesela kamp yeriyle ilgili değerlendirmeler yapılıyor. Askerlik kampı gibiymiş. Trabzonspor, futbol takımına göre kamp yeri belirler. Buradaki kriter konaklanacak yerin, çalışma alanlarının ve iklimin uygunluğu. Bunlar iyi tespit edilmiştir. Eksiğimiz gazeteci arkadaşların boş zamanlarını değerlendireceği bir kamp yeri belirlememiş olmamız.

        Kamp dönemi ve kongre var. Yeni bir hoca var. Sakin bir ortamda ilk toplanmayı sağlamayı amaçladık. Hollanda'da kamp var. Burada Trabzonspor sevenlerinin ilgisi var. Kalabalık bir atmosfer oluyor. Hiç değilse ilk toparlanma dönemini daha sakin bir yer olması yönünde karar verdik. Ziyaretçilerin az olmasını istedik. Daha önceki kamp yerini de Kocaeli'nde çok sis olduğu, çalışmaların aksayacağı bilgisini aldığımız için değiştirdik.''

        Hacısalihoğlu, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan çalışmalara da değinerek, bürokrasinin ağır işlemesi nedeniyle bazı sıkıntılar yaşadıklarını, sezon bitmeden tribün çatısının bitmesini arzu ettiklerini belirtti.

        -ÖZER'İN FENERBAHÇE'YE TRANSFERİ-

        Hacısalioğlu, Ankarspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Özer'i almak için geçen sezon çok uğraştıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

        ''Hatta kulübüyle sözleşmesi sezon sonu bitiyordu. Lemi Çelik aracılığıyla kendisiyle görüşerek sözleşmesini uzatmamasını istedik. PAF takıma gönderilme pahasına Ocak ayında sözleşme yapacağız, sezon sonunda seni mutlaka alacağız dedi. Hatta ekonomik farkı da kendisine ödeyeceğimizi söyledik. Üç gün sonra beni Ankara'dan aradılar ve sözleşmesini uzattıklarını söylediler. Oyuncuya 'imzalama, imzalarsan alamayız' demiştik. 2-3 ay bekleseydi şimdi bizdeydi. Ankaraspor imzayı attırdıktan sonra o günkü bedelinin 12 katına Fenerbahçe'ye verdi. Bunu 'Özer istenmedi, Trabzonspor istemedi' diye yorumlamamak lazım. İmza atarak transferi zora sokan ismin başında Lemi Çelik geliyor. Özel konuşmaları basın önünde söylerseniz, ona sorun derseniz ben de açıklamak zorunda kalırım.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ