Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kürtajcı doktora büyük darbe

        Bursa'da yasal olmayan kürtaj yaptığı öne sürülen doktor, teknik takibe alındı. Kürtajdan "tül perde dikilecek", kızlık zarı dikilmesinden de "düğme dikeceğiz" gibi şifrelerle bahseden doktor, liseli kızına kürtaj yaptıracağını söyleyen jandarmadan parayı alırken yakalandı. Şimdiye kadar 20 kişiye yasal olmayan kürtaj yaptığı belirlenen doktor tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Bursa İl Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekipleri emekli kadın doğum uzmanı Ali Müftüoğlu'nun (73), İnönü Caddesi üzerindeki muayenehanesini küçük bir ameliyathaneye çevirerek hamilelikleri 10-12 haftayı bulan kadınlara ve liseli kızlara kürtaj yaptığı bilgisini aldı. Operasyon için harekete geçen jandarma, savcılık izniyle doktor Ali Müftüoğlu ve muayenehanesinde çalışan emekli hemşire H.D. ve sekreteri S.Ö.'nün telefonlarını dinlemeye aldı. Teknik takibe yakalanmamak için aralarında şifreli konuşan doktor ve çalışanlarının, kürtaj için "Tül perde dikilecek", kızlık zarı dikmek için ise "düğme dikilecek" gibi şifreli cümleler kullandığı belirlendi.

        Daha önce Dr. Ali Müftüoğlu'na kürtaj yaptıran bazı kadınlara da ulaşan ekipler, yasak ilişkiden hamile kalmış liseli bir kızın babası gibi doktor ile irtibat kurdu. 12 haftalık hamileliği olan liseli kıza kürtaj yapmak için jandarmadan 3 bin TL isteyen doktora numarası alınmış paraları veren ekipler, daha sonra kimliklerini açıklayarak, emekli doktor Ali Müftüoğlu, muayenehane çalışanları H.D. ve S.Ö.'yü gözaltına aldı. Jandarma sorgusunda susma hakkını kullanan zanlılar, "Örgüt kurmak, kurulan örgüt kapsamında yasal olmayan kürtaj yapmak" suçlarından adliyeye sevk edildiler. Emekli doktor Ali Müftüoğlu tutuklanırken, H.D. ve S.Ö. kefaletle serbest bırakıldı.

        Doktor Ali Müftüoğlu'nun kentin en işlek caddelerinden birindeki muayenehanesinin gece geç saatlere kadar açık olduğu, hasta sayısının ise çok fazla olduğu öğrenildi. Müftüoğlu'nun çok sayıda lise çağında hastasının bulunduğu da öne sürüldü.

        HEPATİT C OLDUĞU İDDİALARI GÜNDEME GELMİŞTİ

        Öte yandan, 30 yılı aşkın süredir doktorluk yapan ve bir dönem de SSK Çekirge Hastanesi'nde de çalışan doktor Müftüoğlu'nun 2000 yılında Hepatit C taşıyıcısı olduğu öne sürülmüş, kamuoyunda "doktorluk yapamaz" tartışmaları yaşanmış ve bu durum üzerine hastane tarafından "hasta olmadığını bildirir" bir rapor açıklanmıştı.

        YANLIŞ AMELİYAT VE YASAL OLMAYAN KÜRTAJDAN TABİP ODASI DA İNCELEME YAPMIŞ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ