Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Travesti cinayetinde aktif-pasif sorgusu

        Ankara Kavaklıdere’de “Çağla” takma adlı İlyas Çağan’ın (26) katil zanlısı Murat Olgun Güven’in nitelikli biçimde kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Sanık Güven, sorgusunda, Çağan’ı birkaç yıldan beri tanıdığını, daha önce 4-5 kez para karşılığı birlikte olduklarını iddia etti. Bilgisayar programcısı olduğunu bildiren Güven, Çağan’ın bir web sayfasının bulunduğunu, ancak kendisinden yeni bir internet sayfası hazırlamasını istediğini anlattı. Olay günü bu konuyu konuşurken Çağan’ın cinsel ilişki teklifinde bulunduğunu, kabul etmeyince de kendisine saldırdığını belirten Güven “İki elimden yaralandım. Boğuşma esnasında bıçağı elinden alarak, onu bıçakladım” dedi. Güven, Çağan’a bıçakla kaç kez vurduğunu hatırlamadığını söyledi. Daha sonra lavaboda temizlendiğini ve kan bulaşan pantolonunu keserek, şort haline getirdiğini ifade eden Güven, Çağan’ın masadaki 3 cep telefonunu da alarak, evden çıktığını söyledi.

        Apartmanın girişinde kamera olduğunu gördüğünü belirten Güven, “Kameranın kablosunu kestim. Ama sonradan öğrendim ki kestiğim kameranın değil, kablolu televizyonun kablosuymuş” diye konuştu.

        Duruşmada, sanığın maktulün kendisine cinsel saldırı girişiminde bulunduğunu ileri sürmesi üzerine tanık olarak dinlenen travesti Kenan Özcan’a, “aktiflik” ve “pasiflik” ile ilgili sorular yöneltildi. Hakim ile Kenan Ö. arasında şu diyalog yaşandı:

        Hakim: Senin erkeklik organın var mı?

        Kenan Ö.: Var

        H: Peki sen pasif olarak mı ilişki kuruyorsun?

        KÖ: Evet H: Bazen aktif olmayı istiyor musun? Böyle duyguların var mı? Cinsel organın sertleşiyor mu?

        KÖ: Böyle bir duygum olmuyor ama müşterilerim isterse aktif de olurum. Tamamen müşteri talebine bağlı. Sertleşme sorunu yok.

        H: Anladım. Yani durduk yerde ben Aktif olayım diye bir şey yok ama di mi?

        KÖ: Hayır yok

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ