Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Eylül ayında gidilmesi gereken şehirler

        HT Cumartesi eki köşe yazarı Levent Özçelik dünyanın eylül ayında ziyaret edilebilecek şehirleri sıraladı.

        REKLAM

        CHİANTİ

        Toskana’nın en güzel bölgelerinin başında geliyor Chianti... Ve bölgenin en görülesi iki orta- çağ kenti Floransa ve Siena arasında uzanıyor. Bağcılık için son derece elverişli iklim ve toprak koşullarına sahip Chianti’nin dünyaca ünlü şarapları olması tesadüf değil. Yüzlerce yıl öncesine, Etrüsk dönemine kadar uzanan bir şarapçılık geçmişine sahip olan bölgeye yolunuz düşerse, birkaç şişe almadan dönmek istemeyeceksiniz. Şarap seçerken size yardımcı olacak küçük bir tüyo vereyim, 1984’te İtalyan devleti tarafından kalite standardı getirmek amacıyla verilmeye başlanan D.O.C.G. damgası, en yüksek kalite ve güvenliği garanti eder. Dolayısıyla şaraplarda bu damganın olmasına dikkat edin.

        REKLAM

        Nefes kesen manzaralar ve uzun sohbetli sofralar... En lezzetlilerinden biri de Chianti’nin küçük köyü Greve di Chianti’deki Villa Rignana’nın sofraları ... Köyün hemen dışında, eski kiliseyi geçtikten sonra üzüm bağlarının içinde, küçük bir at çiftliği, tenis kortu ve havuzu ile bölgede diğer otellerde pek bulunmayan avantajları da var.

        GRAGNONA

        Napoli, Güney İtalya’nın kuşkusuz en kışkırtıcı şehri... Eylül ve ekim ayları Napoli’ye gitmek için ideal zamanlar. Şehrin içi ayrı, dışı ayrı güzel... Amalfi, Positano, Capri ve Ischia adaları da Napoli’ye gitmişken görmeniz gereken yerler. Ve tabii Pompei ve hemen yakınındaki Gragnano! Eylülde Gragnano’da gerçekleşen “La Festa Della Pasta” ilginç bir makarna festivali. Üçüncü nesil makarnacı Giuseppe di Martino tarafından düzenlenen üç günlük sayısız makarna, noodle çeşidini deneyebileceğiniz bu festival 200 binden fazla ziyaretçiyi ağırlıyor. Gragnano, The City of Pasta olarak biliniyor. Rönesans’tan beri İtalya’nın kalbi olan şehir, ülkenin en büyük makarna ihracatını yapıyor.

        REKLAM

        BERLİN

        Berlin’de yazdan kalma son günlerde yapacak pek çok şey var. Bunların başında kuşkusuz Spree Nehri’nin kıyısındaki yürüyüşler geliyor. Ancak tekne turları dışında kıyısında bisiklete binmek, çimlerde uzanmak, East Side Gallery’de fotoğraf çekmek de cabası. Berlin kuşkusuz son birkaç yıldır dünyanın en hızlı değişen şehirlerinden. Ve Berlin’e gitmek için mazerete gerek yok, her mevsim gidilir...

        BARCELONA

        Barcelona’da Eylül’ün 24’ünde “La Merce” adında büyük bir sokak festivali yapılıyor. 600’den fazla kapalı ve açık alandaki etkinliklerin çoğu ücretsiz... Barcelona’nın popüler teraslarından şehri görmek için eylül ayı önemli bir şans. Birkaç tavsiye vermek gerekirse W Hotel ve Pulitzer Hotel’in teraslarını kaçırmayın derim. İlave olarak şehrin en iyi martini barı Dry Martini de favorilerimden.

        REKLAM

        BUDAPEŞTE

        Görkemli mimarisi ve tarihiyle büyük ve romantik şehir Budapeşte... Eylül şehrin en kuru dönemi ve hava hâlâ ılık. Gün erken kararıyor olsa da gece yerel pub’lar sokaklarda kokteyl içen genç kalabalıklarla doluyor. Eylülde yapılması gerekenler: Budapeşte’nin meşhur termal banyolarında yuvarlanmak ve tabii pek çoğumuzun ilk kez Viyana’da tanıdığı ve tattığı orijinal ünlü Macar Strudel yemek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ