Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Nuri Ergin'den mektupla itiraf

        İZMİR (AHT)

        İşlediği çeşitli suçlar nedeniyle Edirne F Tipi Cezaevi'nde yatan Karagümrük Çetesi elebaşı "Nuriş" lakaplı Nuri Ergin, avukatı, İzmir Barosu üyesi Ergün Bademci'ye, basına iletilmek üzere 'Basın açıklamamdır' başlıklı 6 sayfalık bir mektup gönderdi. Ergenekon davasıyla ilgili sanıklardan çok, "yanlı medya" tarafından kendisi ve kardeşi Vedat Ergin hakkında asılsız haberler yapıldığını iddia eden Ergin, "Afyon Cezaevi'nde, benim talimatımla öldürülen DHKP-C'li Mustafa Duyar'ı, Veli Küçük'ün talimatıyla gerçekleştirdiğimiz yazıldı, çizildi. Bunların hepsi külliyen yalan, hiçbir doğruluk payı yoktur. Bana ve kardeşim Vedat'a, Allah'ın hiçbir kulunun emir ve talimat vermeyeceğini bu ülkede yaşayan tüm şerefli insanlar ve bu alemin tüm delikanlıları bilir. Ne Veli Küçük'ü, ne talimatı!.. Bu asılsız yalan haberleri bir takım şer odaklarının özellikle yaptırdığını biliyoruz. Bunların yaptırdığı haberlere kargalar bile güler" şeklinde konuştu.

        "BİZİ KİM YÖNLENDİREBİLİRMİŞ VELİ KÜÇÜK AÇIKLASIN"

        "Bizim Savcı Zekeriya Öz'e 22 Mayıs 2008'de vermiş olduğumuz ifademiz, yüce yargının tutanaklarında mevcuttur" diyen Nuri Ergin, "Veli Küçük'le ilgili en ufak bir suçlayıcı ifademiz olup da ortaya çıkartmayan herkesi namert ilan ediyoruz. Veli Küçük, Ergenekon davasındaki ifadesinde mahkeme heyetine bizi savcıların yönlendirdiğini söylemiş. Veli Küçük'ün, bu söylediklerini gazetelerde okudum. Bu sözler eğer doğruysa, Veli Küçük'e aitse, o savcılar kimmiş? Bizi kim yönlendirebilirmiş, kendisi onurlu ve şerefli bir şekilde bunu açıklasın, ayıptır... Giymiş olduğu şerefli üniformasına saygımız olmasa, sözlerine karşılık ağır, kırıcı konuşuruz. Herkesin kilosundan ağır bizlerde cezalar var. Allah'ın hiçbir kuluna onurumuzdan gururumuzdan ödün vermeyiz. Herkesin gerçekle bağdaşmayan, arkamızdan söz söylemesi ayıp, yakışmıyor. Ergenekon davasında bizlerin de dinlenmesi yönünde bazı sanık avukatlarının talebi olmuş. Gerekirse, mahkeme çağırırsa, bildiklerimizi söyleriz" diye konuştu.

        "DUYAR'I, SAMİ TOKUR BENİM TALİMATIMLA ÖLDÜRDÜ"

        Özdemir Sabancı suikastı sanığı DHKP-C'li Mustafa Duyar'ı öldürtmesi konusuyla bazılarının çok ilgilendiğini belirten Ergin, bu konuyla ilgili Savcı Zekeriya Öz'e herşeyi anlattığını söyledi. Ergin şunları söyledi: "Ben İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi heyetine geçtiğimiz 8 Haziran'da dedim ki; (Sayın Savcı Zekeriya Öz'e sizin aracılığınızla sesleniyorum. Mustafa Duyar'ın öldürülmesi olayıyla çok ilgileniyorsa, rahmetli Özdemir Sabancı'yı öldürdükten sonra, bir erimizi şehit ettikten sonra, bulunmuş olduğu Kırklareli E Tipi Cezaevi'nden dışarıya çıkarıp, hangi şer odakları, neyin mükafatı olarak villalarda alem yaptırdıysalar, bunları araştırıp ortaya çıkarsın.) Duruşmada, Cezaevleri Eski Genel Müdürü Ali Suat Ertosun'la ilgili bir söz söylemedim. Bunlar hep saptırılarak yazıldı. Ayrıca Mustafa Duyar'ın yatmış olduğu cezaevinde aynı tarihlerde ne ben, ne de kardeşim yatmadık. Bu da yalandır. Doğru olan Mustafa Duyar'ı, Afyon Cezaevi'nde, kardeşliğinden, kader arkadaşlığından, onur ve gurur duyduğumuz kardeşimiz Sami Tokur'un, benim talimatımla öldürmesidir. Gerçekler budur böyle bilinmelidir."

        "GLADYOYLA İŞİMİZ OLMAZ"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ