Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 80 hektarlık orman alanı kül oldu

        Kayseri'nin Develi ilçesi Bakır Dağı ve Kale Köyü arasındaki bölgede bulunan Yazı Çam Ormanlarında öğle saatlerinde başlayan orman yangını söndürüldü.

        Resul KARAKOÇ / KAYSERİ / DEVELİ (AHT)

        Yangına, Kayseri Büyükşehir, Develi, Tomarza ve Yahyalı İtfaiye ekipleri ile jandarma, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve köylüler katıldı. Söndürme çalışmalarında Adana Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 13 arazöz, 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı görev yaptı. Yangın, ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü.

        Memleketi Develi'ye bir düğüne katılmak için gelen Anayasa Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Burhan Kuzu, yangını fark edince Yahyalı Orman İşletme ekipleri ile birlikte bölgeye geldi. Kuzu, burada Kayseri Vali Yardımcısı Ali Yener Erçin'i telefonla arayarak durumun ciddiyetini belirtti.

        Develi Kaymakamı İdris Akbıyık, Kayseri'nin Develi ilçesi ve Adana'nın Feke İlçesi arasında bulunan Bakırdağı Köyü ve Kızık Yolu Mevkii'nde başlayan yangında yaklaşık 80 hektarlık orman alanının yandığını söyledi. Akbıyık, ''Nedeni henüz belirlenemeyen yangın akşam 20.00 sıralarında kontrol altına alındı. Çevre ilçelerin tüm itfaiye ekipleriyle birlikte Yahyalı, Adana Bölge, Kozan, Saimbey ve Feke İlçeleri'nin Orman İşletme Müdürlükleri ile tüm kamu kuruluşlarının arazörleri yangını söndürmek için seferber oldu'' dedi. Akbıyık, ayrıca yangın esnasında herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadığını sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ