Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 10 gün su altında yaşayacak

        Müslim SARIYAR / İSTANBUL (AHT)

        30 Ağustos ile 9 Eylül tarihleri arasında 10 gün 10 gece su altında yaşayarak "Scuba ile su altında en uzun süre yaşama dünya rekoru"nu kırmak için denemede bulunacak olan balıkadam Cem Karabay saat 19.40 itibariyle kendisi için Beylikdüzü Migros'da kurulan dev akvaryuma dalış yaptı.

        Dalış öncesi nişanlısı Samuray Kalkan ve antrenörü Namık Ekin tarafından giydirilen Cem Karabay, "Aylardır bu rekor denemesine hazırlanıyorum. Bana bugünlerde destek veren herkese teşekkür ediyorum. Şu anda çok heyecanlıyım. Üzerimde 30 kiloluk yük var. Normalde yürümek bile zor. İnşallah başaracağım. Türk halkının da desteğiyle 9 Eylül'de rekoru kırarak çıkacağım" diye konuştu.

        Nişanlısı Samuray Kalkan ise, "24 saat boyunca hiç ayrılmayacağım. Başaracağına inanıyorum. Onu çok seviyorum" dedi. Antrenör Namık Ekin ise, "İnsanüstü birşey yapıyor. Cem keçi gibi inatçı. Ağır bir eğitimden geçti. 5 kilo verdi. Aksine kilo alıp yağlanması lazımdı üşümemek için. Sabır isteyen bir iş. Talebemin benim rekorumu ve Amerikalının rekorunu kıracağı için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

        "Su altında 10 gün 10 gece" hedefi ile Jerry Hall'un 121, Namık Ekin'in 124, David Blane'in 172 saatlik zamanlarını geçip rekor kırmak ve süreyi 240 saate çıkarmak isteyen Cem Karabay, 10 gün 10 gece boyunca su altında yaşayarak yeme-içme, uyuma, spor yapma gibi tüm ihtiyaçlarını su altında giderecek. Karabay, normal hayatta nasıl yaşıyorsa su altında da hayatına öyle devam edecek, TV seyredecek hatta özel ekipmanlarla egzersiz bile yapacak.

        GUİNNESS HAKEMİ GELDİ

        Guinness dünya rekorlarına 240 saatlik rekor denemesi ile ismini tescil ettirmeyi hedefleyen dalgıç Cem Karabay için İngiltere'den gelen Guinness hakemi Jack Brackbak da dünya rekoru denemesini yerinde izlemeye başladı. Ortalama 75 dakikada bir dalış tüpü değiştirecek olan Karabay, rekor süresince en az 200 tüp kullanacak. Cem Karabay'a 10 gün 10 gece boyunca, Namık Ekin ve nişanlısı Samuray Kalkan ile Karabay'ın öğrencilerinden oluşan 32 kişilik ekip destek verecek.

        Dünya rekoru denemesi süresince de Karabay için 2 sualtı hekimi, 2 uzman hekim ve bir ambulans hazır bekletilecek. Özellikle Cem Karabay, geceleri uykuya daldığı zaman 2 kişi nefesini kontrol edecek. Akvaryumun suyu devamlı da değiştirilecek. Karabay, kas erimesini önlemek için de sürekli egzersiz yapacak.

        SU ALTINDA SPOR YAPACAK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ