Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Marmara'yı sel vurdu!

        İstanbul Selimpaşa’da aşırı yağış nedeniyle E-5 karayolu trafiğe kapandı. Onlarca otomobil sular altında kaldı. Selden en büyük hasarı Silvri, Selimpaşa, Saray ve Çatalca gördü. Araçlarında mahsur kalanlar için kurtarma operasyonu yapıldı. Kıyıkent’te sular altında kalan evlerde mahsur kalan vatandaşlar itfaiye botlarıyla kurtarıldı.

        Tekirdağ’ın Saray İlçesi’ne bağlı Bahçeköy ve Güngörmez köylerinin yakınından geçen Kambursöğüt Deresi, aşırı yağışlar nedeniyle gece 03.30 sıralarında taştı. Taşkın, iki köydeki çok sayıda evi sular altında bıraktı. Bazı ağıllarda bulunan büyükbaş hayvanlar telef oldu. Saray İlçesi’nde de su baskınları hasara neden oldu. İlçeye bağlı bir çok köyde evler ve çiftlikler sular altında kaldı. Güngörmez köyü mevkinde bulunan ve sular altında kalan bir hayvan çiftliğinde 5 kişi kayboldu.

        ÇOK ÇARPICI FOTOĞRAFLAR... TIKLAYIN!

        Önceki akşam saatlerinden itibaren kentte etkisini artıran ve gece boyunca da devam eden sağanak yağış, Silivri, Çatalca, Küçükçekmece, Avcılar, Kartal, Pendik ve Tuzla’da da etkili oldu. Silivri ve Çatalca’da su baskını nedeniyle evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekiplerince çıkarıldı. Ev ve iş yerlerine dolan sular ise itfaiye ve İSKİ ekiplerince tahliye edildi. Bu arada, Çatalca Devlet Hastanesi’nin polikliniklerini de su bastığı, itfaiye ve orman bölge müdürlüğü ekiplerince suyun tahliye edilmeye çalışıldığı belirtildi.

        Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz, ancak baş edemiyoruz. Çevre ilçelerden yardım istedik. Değişik noktalarda kurtarma çalışmaları sürüyor” dedi. Pendik’te 5 katlı bir binanın çatı katına yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Yangın, olay yerine gelen itfaiye görevlilerince diğer katlara sıçramadan söndürüldü. Kuzey Ege Denizi’nde etkili olan fırtına, Gökçeada-Kabatepe ile Bozcaada-Geyikli hattındaki arabavapur seferlerini olumsuz etkiledi. Saatteki hamle hızı zaman zaman 70 kilometreyi aşan poyraz nedeniyle, ilk olarak sabah 07.00’de Gökçeada’dan Kabetepe’ye yapılması gereken sefer iptal edildi.

        Ege de nasibini aldı

        Geyikli’den ise sabah 07.30’da Bozcaada’ya ulaşan araba vapurunun ardından, 10.00’daki sefer hava muhalefeti nedeniyle ertelendi. Balıkesir’in Gönen İlçesi’ne bağlı Dereköy’de köprüden geçerken dengesini kaybederek taşan dereye düşen 64 yaşındaki Hasan Yılmaz sel sularında kayboldu. Sarıköy’de de yolun çökmesi sonucu sel sularına kapılan araçtaki 4 kişi kurtarıldı.

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        İstanbul’da gece boyunca etkili olan ve gün içinde de hızını kesmeyen sağanak yağmur hayatı felç etti. Metropolün en çok etkilenen bölgesi ise yazlıkların bulunduğu Silivri ve Çatalca oldu. Çatalca’da iş adamı Faruk Donat otomobiliyle sele kapıldı, bir kişi kalp krizinden öldü. Saray’da 2 kişi ile 5 kişilik bir aile hayatını kaybetti...

        Marmara’ya nefes aldırmayan sağanak yağmur, kent genelinde hayatı felç etti. Metropolün en çok etkilenen bölgesi ise yazlıkların bulunduğu Silivri ve Çatalca oldu. Sağanak yağış toplam 9 can aldı. Kayıp 13 kişi ise aranıyor.

        Otomobiliyle sele kapıldı

        Sabah saatlerinde Silivri’de sahibi olduğu cam fabrikasına gitmek için evinden çıkan Faruk Donat, yolda önce yoğun yağışla karşılaştı.

        Ardından aniden bastıran sel suları otomobiliyle birlikte işadamını sürükleyip götürdü. Donat, son anlarında ailesine telefon edip “Çok kötü durumdayım” diye yardım istedi. Bu telefon işadamından alınan son haber oldu.

        Cesedini oğlu buldu

        Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Donat’ın arabasıyla sele kapıldığını, İstanbul’dan Akut ekipleri beklendiğini duyurdu. Kovukdere mevkinde kaybolan Donat’ın ailesi ise arama çalışmalarına jandarma ve AKUT ekiplerinin destek vermediğini ileri sürdü. Bölgeyi aramaya başlayan ailesi Donat’ın önce arabasına ulaştı ardından talihsiz adamın cesedi oğlu tarafından bulundu.

        Bu arada Tekirdağ’ın Saray ilçesinde 5 kişilik Çakar ailesi sel sularına kapılarak öldü. Yine Saray’da Fatma Bilgin (79) ve Mustafa Bilgin’in (82) cesetleri bulundu. Pendik’te ise göle dönen alt gecidi kullanmayıp raylardan geçen Tülay Camsarı (58) hayatını kaybetti.

        Ergenekon salonunu su bastı

        İkinci Ergenekon duruşmasının yapıldığı Silivri Cezaevi’ndeki Mahkeme Salonu’nun çatısı sağnak yağmur nedeniyle delindi. Çatı ve pencerelerden sızan yağmur suları mahkeme başkanı Köksal Şengün “ün odası, Baro ve basın odası ile koridorları doldurdu.Duruşma salonu yanındaki yemekhane bölümünün tavanı ise çöktü. Yemekhanede oturan davanın sanıklarından Hurşit Tolon ve Kemal Gürüz yara almadan, ıslanarak kurtuldular. Bu arada elektrik sistemi ise kapatıldı. Yağmurun artarak devam etmesi, mahkemeye girişteki kapının ağır hasar görmesi, duruşma salonunun su alması üzerine mahkeme heyeti, duruşmayı 14 Eylül Pazartesi gününe erteledi.

        SAVAŞ ALANI GİBİ

        Trakya’daki yağış Silivri, Çatalca ve Saray’ı felaket bölgesine çevirdi. 1000’e yakın araç hasar gördü. İşyerlerindeki tonlarca mal kullanılmaz hale geldi. Selin ardından ilçelerin caddelerinde harabeye dönmüş araçlar ve dükkanlar inanılmaz görüntüler oluşturdu. Zarar milyarlarla ifade ediliyor.

        BEŞ KİŞİLİK AİLE YOK OLDU

        Tekirdağ’ın Saray ilçesinde sel sularının acımasızca kurban seçtiği beş kişilik Çakar ailesinin tamamı kayboldu. Sel suları çiftlik evini yıkarken Çakar ailesi kurtulamadı. Anne Handan Çakar ile kızları Büşra ve Afra’nın cesetleri bulundu. Baba Fatih ve kızı Berna’nın cesetlerine ulaşılamadı. Arama çalışmalarına jandarma ve polis katıldı.

        BUGÜN DE İSTANBUL'U VURDU

        Bağcılar'da servis minibüsünden inerken sel sularına kapılan 7 kadın hayatını kaybetti.

        İkitelli-Halkalı sapağında, tekstil atölyesi çalışanlarını taşıyan bir minibüs, sel suları arasında mahsur kaldı. Servis minibüsü yolcusu 10 kadın, araçtan inmeye çalışırken sel sularına kapıldı.

        Sel sularına kapılan kadınlardan 3'ü ekiplerce kurtarıldı, diğerleri sele kapılarak kayboldu. Daha sonra 7 kadının cesedine ulaşıldı ve Bakırköy Cumhuriyet Savcısı tarafından incelemeye alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ