Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Türkiye'nin batı bölgeleri yağışa teslim oldu

        Yurdun büyük bölümünde etkili olan sağanak yağmur, İzmir'de de etkisini gösterdi. Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca zaman zaman etkisini arttırarak devam ettiren sağanak yağış nedeniyle, cadde ve sokaklar göle göldü. Bazı ev ve işyerlerinde su baskınları oldu. Caddelerdeki su birikintileri nedeniyle araç trafiği olumsuz etkilendi. Özellikle Mithatpaşa ve İnönü Caddeleri'nde faaliyet gösteren esnaflar, iş yerlerini su basmaması için yoğun çaba sarf etti. Konak ilçesi Mithatpaşa Caddesi, numara 911/A'da bulunan ve açılışının pazartesi günü yapılacağı belirtilen lokantanın sahibi İrfan Güntaç, işyerinin sular altında kalması nedeniyle yetkililere tepki gösterdi. Güntaç, "O kadar para harcadık. Pazartesi günü açılışımızı yapacaktık. Su baskınına uğradık. Ne yapacağımızı şaşırdım. Şimdi buraya ne gerekiyorsa yapılsın ama bu böyle olmaz, buradan yetkililere sesleniyorum. Bu böyle kesinlikle olmaz, bir çare bulsunlar." dedi. Karşıyaka ilçesi İmbatlı Mahallesi 1777/10 sokakta da, rögarların taşması sonucu zemin katta bulunan evlerin tuvaletlerine lağım suları doldu. Sokak sakinleri, her yağmurda aynı sıkıntıyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek önlem alınmasını istedi.

        İzmir Emniyeti Trafik Denetim Şube Müdürlüğü yetkilileri, yağışlı hava nedeniyle gün içerisinde 38 maddi hasarlı, 13 de yaralamalı trafik kazasının meydana geldiğini bildirdi. İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü de, Kıyı Ege'de metrekareye 32, Ödemiş 19.6, Dikili 15.2., Seferihisar 27.4, Aliağa 14, Çeşme 7.2, Çiğli ve Karşıyaka'ya 21, Karabağlar ve Gaziemir'e de 30.4 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

        KÖPRÜ ÇÖKTÜ!

        Tekirdağ'ın Malkara ile Edirne'nin Keşan ilçeleri arasındaki Kadıköy Köprüsü'nde aşırı yağıştan dolayı çökme meydana geldi.

        Edinilen bilgiye göre, Malkara-Keşan kara yolunun 8. kilometresinde bulunan Kadıköy Köprüsü'nde aşırı yağış nedeniyle çökme meydana geldi. Kara yolunda trafik akışının tek şeritten kontrollü olarak sağlandığı bildirildi.

        Keşan ilçesinde etkili sağanak nedeniyle 50'ye yakın evin bodrum katını su bastı.

        Keşan'da sabah başlayan sağanak, ilçede yaşamı olumsuz etkiledi.

        Zaman zaman şiddetini artıran sağanak nedeniyle Kemalpaşa Mahallesi'nde 50'ye yakın evin bodrum katı su altında kaldı.

        Keşan Belediyesi itfaiye ekipleri, motopomplarla su dolan bodrumları boşaltmaya çalışıyor.

        Bu arada, sağanak nedeniyle şehir içi trafiğinde de aksamalar yaşandı. Yollardaki su birikintileri nedeniyle, trafik durma noktasına kadar geldi.

        Tekirdağ kent merkezinde de yağışlar nedeniyle şu ana kadar herhangi olumsuz bir durumun yaşanmadığı kaydedildi.

        AVŞA SULAR ALTINDA

        Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı Avşa beldesinde (Avşa Adası) etkili sağanak nedeniyle, çok sayıda ev ve iş yerinin alt katlarını su bastı.

        Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah başlayan etkili yağış nedeniyle belediye binasının yanı sıra çok sayıda ev ve iş yerinin alt katını su bastığını, dere yataklarının taşması nedeniyle tarım alanlarının da sular altında kaldığını söyledi.

        Suların tahliyesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Çağlar, şunları kaydetti:

        ''Tahliye çalışmalarını yerel imkanlarla yapmaya çalışıyoruz ama yetersiz kalıyor. Sezon öncesinde yaklaşık 10 milyon TL harcayarak yaptırdığımız parke taş ve yol çalışmalarımız selden tahrip oldu. Suların tahliyesinde kullanılmak üzere çok sayıda motorlu pompaya ihtiyacımız var.''

        LAPSEKİ'DE SU BASKINLARI YAŞANDI

        Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmur bazı ev ve işyerlerinin bodrum katlarının sular içinde kalmasına sebep oldu.

        Gece başlayan ve sabah saatlerinde etkisini arttıran sağanak yağmur ilçe içinden geçen Çınarlı Deresi'nin belirli bölgelerden taşmasına sebep oldu. Derenin taşması ile birlikte dere kenarında bulunan Hacı İsmail Efendi Camisi'nin bahçesi ile giriş kısmını su bastı. Yağmur ilçe merkezinde çukur kesimlerde de su baskınlarına sebep oldu. İskele Meydanı'nda bulunan Devlet Hastanesi'nin zemin katındaki yemekhane ile depo bölümünün sular altında kalırken, Cumhuriyet Mahallesindeki bazı ev ve işyerlerinin alt katlarını da su bastı. Ev ve işyerlerinde mahsur kalan vatandaşlar ise belediyeye ait vidanjörlerin suları boşaltması sonucu bulundukları yerden çıkabildi. Bu arada evlerin bahçelerinde bulunan kulübelerdeki hayvanlar ise vatandaşlar tarafından kurtarılarak güvenli yerlere götürüldü.

        Lapseki'de ev ve işyerleri sular içinde kalan vatandaşlar, sabah başlayan şiddetli yağmurun çok etkili olduğunu belirterek, "İstanbul'daki sel felaketi aklımıza geldiği için oldukça korktuk. Bizler buna da şükür diyoruz" dediler.

        Bölgede yağışın gün boyu aralıklarla süreceğini belirten Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

        KONYA'DA GECE BOYUNCA SAĞANAK

        Konya'da dün gece saatlerde başlayan yağış sabah saatlerine kadar devam etti.

        Türkiye'ye etkisi altına alan yağışlı hava Konya'da da kendini gösterdi. Dün gece saatlerinde başlayan sağanak yağmur sabah saat 08.00'e kadar devam etti. Gün boyu yağışların ara ara devam edebileceğini belirten Meteoroloji Uzmanları, Pazar gününden Çarşamba gününe kadar havanın parçalı bulutlu olacağını söyledi. Gece 15 derece olan hava sıcaklığı gündüz ise 23 derece civarında seyrederken, Çarşamba gününe kadar hava sıcaklarının geceleri bir kaç derece düşeceği, gündüzleri ise bir kaç derece artacağı bildirildi.

        MUĞLA'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİ

        Muğla merkezle Marmaris, Fethiye, Bodrum ve Datça ilçelerinde gece boyunca etkili olan sağanak yağmur, günlük hayatı olumsuz etkiledi. Datça'da fırtına sebebiyle iki tekne battı, üç tekne karaya oturdu, çok sayıda tekne de zarar gördü.

        Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre Muğla'da, son 24 saatte metrekareye 18,6 kilogram yağış düştü. Şehir merkezinde belediye ekipleri, gün boyu önemli noktalarda çalışmalarına devam etti. Logar tıkanıklığı sebebiyle bazı bölgelerde kısa süreli su birikmesi yaşandı. Herhangi bir su baskını veya taşkın olmadığını bildiren yetkililer, yağışın hafif şiddetli olarak devam edeceğini açıkladı.

        Fethiye'de gece aralıklarla süren ve sabah saatlerinde şiddetini artıran sağanak yağmur günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Fethiye'de dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla süren yağmur sabah saatlerinde şiddetini artırarak sağanağa dönüştü. Cadde ve yollarda su birikintilerine neden olan yağmur günlük hayatı olumsuz etkilerken, günler öncesinden alınan önlemlerin işe yaradığı görüldü. Meteorolojiden alınan bilgiye göre, bugün sabah saatlerinde şiddetini artıran yağmurun 2 saatte metrekareye 18 kg olarak düştüğü öğrenildi. Yağışın gün sonuna kadar etkisini kaybederek duracağını ve önümüzdeki 3-4 gün yağmur olmayacağını açıklayan meteoroloji yetkilileri, fırtına beklentisi olmadığını ve pazartesi gününden itibaren havanın açılacağını söylediler.

        ANTALYA

        Yurdun birçok bölgesinde etkili olan sağanak yağış Antalya'da da hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yağış sebebiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Ramazan Şenlikleri alanında bulunan standlar zarar gördü. Standları çöken ve malları zarar gören esnaf, belediye önünde kısa süreli eylem yaptı.

        Antalya'da öğle saatlerine kadar etkili olan sağanak yağış, kent merkezinde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken tarihi Kaleiçi'ni görmek için Cumhuriyet Meydanı'na gelen turistler yağmur sebebiyle zor anlar yaşadı.

        Şiddetli yağış sebebiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Ramazan Şenlikleri alanında bulunan standlar da zarar gördü. Yağış dolayısıyla göçüklerin oluştuğu alanda onlarca standda bulunan birçok eşya kullanılamaz hale geldi. Yağışın ardından yaralarını sarmaya çalışan şenlik alanı esnafı binlerce TL'lik zararlarının olduğunu söyledi.

        Şenlik alanında bulunan standların kartondan yapıldığını ve dayanıksız olduğunu söyleyen esnaf, "Yağmurdan kendi çabalarımız ile korunmaya çalıştık. Hiçbir yetkili buraya gelip yardım etmedi. Büyük miktarda zararımız var. Bu bir afet değil, şenlik alanını yapan firmanın sorumsuzluğudur" dedi. Esnaf, ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yürüdü. Belediye önünde kısa süre eylem yapan esnafın arasından seçilen 6 temsilci, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal ile görüştü.

        Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Öcal, dışarıda bekleyen esnafın sakin olması gerektiğini söyleyerek, ilgili firma ile görüşüp zararın karşılanacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ