Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kayınpederinin başını taşla ezdi

        Aydın'ın Nazilli ilçesinde yaşayan Hüseyin Ergin (40), arefe akşamı boşandığı eşinin babası müezzin Hamdi Öztürk'ü (57) başını taşla ezerek öldürdü. Yoğun bakıma kaldırılan Öztürk, 8 saat sonra hayatını kaybetti. Ergin'in, daha önce de kayınpederini çarşıda bıçakla kovaladığı, 3 ay önce de namaz sırasında kafasına taşla vurduğu için cezaevine girdiği öğrenildi. Cezaevinden 10 gün önce çıkan Ergin'in Hamdi Öztürk'ün müezzinlik yaptığı camiyi basıp "Seni bayrama kadar öldüreceğim" diyerek bağırdığı da polis kayıtlarına geçti.

        Erdoğan EKER/ NAZİLLİ (AHT)

        Olay, dün (Cumartesi) Turan Mahallesi'ndeki pazar yerinde meydana geldi. Torunu ile birlikte pazara giden emekli imam Hamdi Öztürk, kavun alırken arkasından yaklaşan eski damadı Hüseyin Ergin'in saldırısına maruz kaldı. Poşet içerisinde sakladığı yaklaşık 2 kilogram ağırlığındaki taşı eski kayınpederinin kafasına defalarca vuran Ergin, olayın ardından pazar yerinden kaçtı. Yaralı olarak Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hamdi Öztürk, 8 saat yoğun bakımda kalmasına rağmen kurtarılamadı. Polise giden Ergin, kayınpederinin başını parçaladığını itiraf ederek teslim oldu. Müezzin Hüseyin Öztürk'ün cenazesi defnedilmek üzere memleketi olan Afyon'un Sandıklı ilçesine gönderildi.

        KAYINPEDERİNE ÖFKELİYDİ

        Hüseyin Ergin ile 4 yıl önce imamlıktan emekli olan ve müezzinlik yapan 57 yaşındaki Hamdi Öztürk'ün kızı Birnur (37) ile 18 yıl önce evlendi. Çiftin Hamdi isimli bir erkek çocukları oldu. Eve sürekli alkollü gelen Hüseyin Ergin, eşini sık sık dövmeye başladı. Yediği dayaklardan bunalan Birnur Ergin, 3 yıl önce eşinden boşandı. Hüseyin Ergin ikinci evliliğini yapmasına rağmen, ilk eşinden boşanmasının sorumlusu olarak kayınpederini gördü. Kayınpederinin evinin camlarını taşlayan, çarşıda bıçakla kovalayan Hüseyin Ergin, yaklaşık 3 ay önce de Hüseyin Öztürk'ün müezzinlik yaptığı camiye gelerek namaz sırasında kayınpederinin kafasına taşla vurdu. Olayın ardından eski kayınpeder hastaneye, eski damat cezaevine gönderildi. Ergin, yaklaşık 10 gün önce cezaevinden tahliye oldu.

        CAMİYİ BASTI

        İkinci evliliğini yapmasına rağmen kayınpederinin peşini bırakmayan Ergin, cezaevinden çıkar çıkmaz Öztürk'ün imamlık yaptığı Hayırseverler Cami'ni bastı. Namaz sırasında eski kayınpederine küfreden Ergin, cemaat tarafından camiden dışarı atıldı. Bunun üzerine ilçe müftlüğü önüne giden Ergin orada da olay çıkardı. Müftülükten içeri alınmayan Ergin, "Emekli imamı camide çalıştıramazsınız. Bu adama müezzinlik yaptırmayın. Zaten kendisini bayrama kadar öldüreceğim" diye bağırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ