Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Gül'e ağlatan mektup

        Mehmet İNMEZ / İZMİR (AHT)

        İzmir'in Buca ilçesi Kaynaklar mevkiinde 9 Nisan tarihinde ailesi ile piknik yaparken, bir anda ortadan kaybolan ve tüm aramalara rağmen bulunamayan İlayda Taşçı'nın ailesi artık kızlarının ölü veya diri haberini almak istiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İzmir Valisi M.Cahit Kıraç'a mektup yazan aile bir cevap alamayınca çareyi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup yazmakta buldu. Mektubunda kızını çok özlediğini ve onu bulmak için canını bile vermekten kaçınmayacağını anlatan anne Taşçı mektubunda şöyle dedi. " Babamız, büyüğümüzsünüz dedim. Benim evladıma kavuşmamızı siz sağlarsınız, dedim. Size güveniyorum, size yalvarıyorum. Bir insan acıdan ölürmü, evet bu insan anneyse evladı için acıdan ölür. İşte ben bu acıdan ölüyorum. Ne olur dünya gözüyle kara kızıma bir kerecik sarılayım dedim."

        Anne Taşçı mektubunda, kimsenin kendisine yardım etmediğini ve çaresiz kaldığını sıralayarak şöyle devam etti: "Ben kime gideyim, kime inanayım. Şu derdimi kime anlatayım, şu içimi kime dökeyim. Bu milletin, bu vatanın insanı, annesi deği lmiyim ben. Ben köşkün önüne gelip, bağırıp çağırıp medyayı başıma mı toplayayım. Ya da bir bidon benzin döküp, kendimi mi yakayım. Şu koskoca T.C'nin istediği zaman yapamayacağı hiçbir şey yok. İstediği zaman bulamayacağı hiç birşey yok. Benim küçük kızım kimin umurundaki, aç mı tok mu kimin umurunda. Ne zulüm görüyor, kimin umurunda. Ateş düştüğü yeri yakıyor, bu gerçek. Lütfen o ateş sönsün artık. Benim çocuğumu bulun, beni evladıma kavuşturun. Onun yaşadığını biliyorum, bir yerde nefes aldığını, beni özlediğini biliyorum. Ölmüş olsaydı ben bunu hissederdim. Ben kızıma kavuşmak istiyorum."

        HERKES BULUNACAK SÖZÜ VERDİ

        Kızlarının kaybolmasının ardından çaresiz ailenin çalmadığı kapı kalmadı. Aile küçük İlayda'nın kaybolduğu tarihte görev yapan dönemin Valisine, Emniyet Müdürüne ve Alay Komutanına giderek, kızlarının bulunması için yardım istedi. Devlet büyükleri, küçük İlayda'nın bulunması için ellerinden geleni yaptıklarını, özel ekip kurup en ufak detayı bile araştırdıklarını söyledi. Her defasında kızlarının bulunacağıyla ilgili söz alıp evlerine dönen Taşçı ailesi, her gün bu ümitle yaşadı. 2006 yılından bu yünü İzmir'de iki vali, üç Jandarma Alay Komutanı, üç Emniyet Müdürü değişti. İlayda'nın dosyasına bakan polis ve jandarma görevlilerinin tayinleri başka illere çıktı. Verilen sözler, yapılan araştırmalar sonuçsuz kaldı. Küçük İlayda'nın izine hiçbir yerde hala izine rastlanılamadı.

        JANDARMA VE POLİS EL BİRLİĞİ YAPSIN

        Kızının yaşadığına inanan ve içerisinde bir umutlu yaşadığını belirten baba Saim Taşçı, "Artık bizim sesimizi birileri duymalı. Çalmadığımız kapı, yardım istemediğimiz devlet büyüğü kalmadı. Kaç tane vali, emniyet müdürü değişti. Hepsi, merak etme bulacağız dedi. Hep bizi oyalayıp, kandırdılar. Kimse bize yapılan araştırmanın sonucu ile ilgili birşey söylemiyor. Ben polis ve jandarmanın elindeki bilgilerin tek dosya halinde birleştirilmesini istiyorum. Özel bir ekip kulup, tek elden soruşturma yapılmalı" dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istediğini de belirten Taşçı, Başbakan Erdoğan'a da elden mektup verip derdini anlattığını ancak bir sonuç alamadığını söyledi.

        ANNENİN CUMHURBAŞKANI'NA YAZDIĞI MEKTUPTAN ALINTILAR

        .... Ben kime gideyim, şu derdimi kime anlatayım, şu içimi kime dökeyim. Bu milletin, bu vatanın insanı, annesi değilmiyim ben. Ben köşkün önüne gelip, bağırıp çağırıp medyayı başıma mı toplayayım. Ya da bir bidon benzin döküp, kendimi mi yakayım.

        ....Şu koskoca T.C'nin istediği zaman yapamayacağı hiçbir şey yok. İstediği zaman bulamayacağı hiç birşey yok. Benim küçük kızım kimin umurundaki, aç mı tok mu kimin umurunda. Ne zulüm görüyor, kimin umurunda. Ateş düştüğü yeri yakıyor, bu gerçek. Lütfen o ateş sönsün artık. Benim çocuğumu bulun, beni evladıma kavuşturun. Onun yaşadığını biliyorum, bir yerde nefes aldığını, beni özlediğini biliyorum. Ölmüş olsaydı ben bunu hissederdim. Ben kızıma kavuşmak istiyorum.

        .. .Bu acıyala yaşanmıyor. Sayın Cumhurbaşkanım lütfen beni bir kez olsun arayın, size yalvarıyorum. Bir elinizi uzatın, bir kere gözlerimin içine bakın acımı anlamaya çalışın.Lütfen size yalvarıyorum, bana yardım edin

        'EKİP KURDUK, ARAŞTIRIYORUZ' YAZISI

        Anne Bedriye Taşçı ve baba Saim Taşçı İzmir Valiliği'ne ve Emniyet Müdürlüğü'ne defalarca kızının bulunması için dilekçe verdi. Dilekçe sonucunda gelen hep aynı yazı oldu. Yazıda ' Bahse konu kayıp İlayda Taşçı'nın bulunmasına yönelik gerekli çalışmalar Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü ve Buca İlçe Jandarma Komutanlığı'nca sürdürülmektedir" denildi.

        12 BİN KİŞİ ARAŞTIRILDI

        Jandarma ekipleri, küçük İlayda'nın kaybolmasının ardından, olay günü o bölgede bulunan 12 bin 120 kişinin cep telefonı frekanslarını araştırdı. Kaybolduğu bölgede ve saatteki telefon sinyallerini çıkartan ekipler, 214 kişi üzerinde yoğunlaştı. Tespit edilen şahısların evleri ve iş yerleri tek tek arandı. Jandarmanın yüzlerce ihbarı değerlendirmesi, binlerce insanı sorgulaması ve aylarca süren araştırma sonuçsuz kaldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ