Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Feribot seferleri iptal

        İSTANBUL'DA FERİBOT SEFERLLERİ İPTAL

        İstanbul'da etkili olan şiddetli lodos nedeniyle Bostancı-Kadıköy-Yenikapı Bakırköy ile Bostancı -Kabataş seferleri iptal edildi.

        LODOS EDREMİT'İ DE VURDU

        Kuvvetli lodos ve yağmur, Balıkesir ve ilçelerini olumsuz etkiledi. Fırtına sebebiyle sahil şeridi su altında kaldı.

        Balıkesir'in Edremit ilçesinde etkili olan lodos ve ardından başlayan yağmur, özellikle barınaklardaki balıkçılara zor anlar yaşattı. Bazıları açıklarda demir atarken, turistik Akçay beldesinde ise dev dalgalar vatandaşları korkuttu.

        Akçay İskelesi, muhtemel tehlikelere karşı kapatıldı. Balıkçı tekneleri barınaklara sığındı. Zeytinli beldesi Altınkum Mahallesi ve Güre beldesinde de deniz suları kıyıları bastı.

        Sahildeki çay bahçelerinde çalışanlar ve büfe sahipleri, fırtınaya karşı önlem almaya çalıştı. Bazı vatandaşlar da lodosun etkilerini yakından görmek için sahile indi. Yetkililer, fırtınanın akşam saatlerine kadar devam etmesinin beklendiğini hatırlatarak, dikkatli olunmasını istedi.

        İZMİR'E FIRTINA UYARISI

        İzmir Valiliği, İzmir ve çevresinde beklenen kuvvetli fırtına nedeniyle gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Rüzgarın, 9 kuvvetinde etkisini artırıp kuvvetli fırtınaya dönüşmesi bekleniyor.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, halen İzmir ve Ege Denizi'nde etkisini sürdüren rüzgarın, 9 kuvvetinde etkisini artırıp kuvvetli fırtınaya dönüşmesinin beklendiği belirtildi.

        Açıklamada, bölgede etkili olması beklenen kuvvetli fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı tedbirlerin alınması gerektiği kaydedildi.

        ÇANAKKALE BOĞAZI İLE KUZEY EGE'DE GELİBOLU-LAPSEKİ VE GEYİKLİ-BOZCADA ARASINDAKİ ARABA VAPURU SEFERLERİ DE DURDURULDU

        Alınan bilgiye göre, Çanakkale Boğazı ile Kuzey Ege'de zaman zaman fırtınaya dönüşen lodos nedeniyle sabah saatlerinde iptal edilen Gökçeada-Kabatepe seferlerinin ardından, Gelibolu-Lapseki ve Geyikli-Bozcaada arasındaki araba vapuru seferleri de durduruldu.

        Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ. yetkilileri, iptal edilen seferlerin rüzgarın etkisini kaybetmesinin ardından yeniden başlayacağını bildirdi.

        Boğaz hattında deniz ulaşımı Çanakkale-Eceabat ile Kepez-Eceabat arasında yapılıyor.

        Bu arada, Çardak-Gelibolu seferini yapan ''Gelba-7'' adlı feribot, ''Doğanaslan'' adlı feribotun yedeklemesi ile iskeleye yanaşabildi.

        LAPSEKİ'DEN GELİBOLU'DAKİ OKULLARINA GİDEN ÖĞRENCİLER, FERİBOT SEFERLERİNİN İPTAL EDİLMESİ NEDENİYLE İLÇEDE MAHSUR KALDI

        Çanakkale'nin Lapseki ilçesinden Gelibolu'da bulunan okullarına giden öğrenciler, etkili lodos nedeniyle feribot seferleri yapılmayınca, ilçede mahsur kaldı.

        Gelibolu Milli Eğitim Müdürü Haki Mutlu, Anadolu, Armatör Yakup Aksoy Anadolu Denizcilik Meslek, Atatürk Kız Meslek ve Mehmet Akif Ersoy Endüstri Meslek liselerinde eğitim görmek üzere Lapseki merkez ve köylerinden ilçeye gelen öğrencilerin, iptal edilen feribot seferleri nedeniyle evlerine gidemediklerini söyledi.

        Ders saati bitmeden önce okul müdürlerini uyardığını belirten Mutlu, ''Deniz aşırı gelen öğrencileri, Öğretmenevinde misafir edeceğiz. Gidecek yeri olmayan öğrenciler, şu an Öğretmenevinde bekliyor'' dedi.

        Liman Başkanlığı ile irtibata geçtiklerini ve saat 16.00-17.00 arasında bir deneme seferi yapılabileceğini ifade eden Mutlu, şartların uygun olması halinde öğrencilerin evlerine gönderileceğini, aksi taktirde ailelerine haber verilerek misafir edileceğini bildirdi.

        GEMİLERE VERİLEN KILAVUZ KAPTAN HİZMETİ DURDURULDU

        Çanakkale Boğazı'nda etkili olan lodos, deniz ulaşımında aksaklıklara neden oluyor.

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, saatteki hızı zaman zaman 60-70 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle, Çanakkale Boğazı'ndan geçen gemilere verilen kılavuz kaptan hizmeti durduruldu.

        Gemi Trafik Hizmetleri yetkilileri tarafından telsizden Türkçe ve İngilizce anons yapılıp, gemi kaptanlarının hava muhalefeti nedeniyle dikkatli seyretmeleri ve gerekli tedbirleri almaları istendi.

        Öte yandan, Çanakkale Boğazı'ndan geçmek isteyen, ancak rüzgarın dinmesini bekleyen yaklaşık 20 gemi, boğazın kuzey ve güney girişinde demir attı.

        Yetkililer, Çanakkale Boğazı'ndaki transit gemi geçişlerinin şu an için normal olarak sürdüğünü kaydetti.

        İZMİR'DE VAPUR SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

        İzmir'de şiddetli lodos nedeniyle vapur seferlerinin iptal edildiği bildirildi.

        İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, şiddetli lodos nedeniyle Büyükşehir Belediyesinin deniz taşımacılığı şirketi İZDENİZ'e ait vapurların iskelelere yanaşmasında problem yaşandığı belirtildi.

        Açıklamada, yolcu vapuru ve arabalı vapur seferlerinin saat 12.00'den itibaren iptal edildiği, seferlere meteorolojik koşulların düzelmesinin ardından başlanacağı kaydedildi.

        EDİRNE'DE ŞİDDETLİ LODOS HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR

        Öğle saatlerinde hızını artıran lodos, Kapıkule Sınır Kapısı'na ulaşımın sağlandığı D-100 kara yolunda Londra Caddesi'nde bir çınar ağacını devirdi. Ağaç, caddede park halindeki 22 KC 858 plakalı otomobilin üzerine düştü.

        Otomobilin sahibi Ferdi Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sigara almak için girdiği market çıkışında otomobilinin üzerine ağaç devrildiğini söyledi.

        Aksu, otomobilinin tavanında maddi hasar meydana geldiğini ve hasar tespiti için Manyas Polis Merkezi'ne başvurduğunu belirtti.

        Otomobil, vatandaşların yardımıyla, devrilen ağacın altından çıkarıldı.

        Devrilen çınar ağacının caddeyi kaplaması nedeniyle, Kapıkule Sınır Kapısı'na ulaşımın sağlandığı D-100 kara yolu yaklaşık 1 saat trafiğe kapandı.

        Edirne Belediyesi ekiplerinin ağacı elektrikli testerelerle parçalayarak kaldırmasının ardından yol trafiğe açıldı.

        Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, lodosun saatteki hızının 30 kilometreyi bulduğunu belirtti.

        Yetkililer, lodosun ardından sağanak beklendiğini belirterek, vatandaşları tedbir almaları için uyardı.

        Bu arada, Edirne merkeze bağlı Karaağaç Mahallesi ile Yunanistan'a ulaşımın sağlandığı Lozan Caddesi'nin iki yanındaki ağaçlardan lodosun etkisiyle düşen yapraklar güzel bir sonbahar görüntüsü oluşturdu. Lodos nedeniyle kopan dalları vatandaşlar, yakacak olarak kullanmak için topladı.

        KUM FIRTINASI TRAFİK KAZASINA NEDEN OLDU: 12 YARALI

        Edirne'nin İpsala ilçesinde kum fırtınası nedeniyle meydana gelen zincirleme trafik kazasında 12 kişi yaralandı.

        Edinilen bilgiye göre, İpsala-Keşan kara yolunun Serdere köyü mevkisinde bir anda oluşan kum fırtınası nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi sonucu, Oğuz Şenkol'un kullandığı 22 PP 387 plakalı otomobil, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 22 RD 409 plakalı otomobille çarpıştı. Bu otomobillere, arkadan gelen, aralarında kamyon ve tırın da bulunduğu 8 araç daha çarptı.

        Kazada yaralanan Hasan Hüseyin Kosa, Suna Kosa, Emine Kosa, Adnan Mauzer, Oğuz Şenkol, İzzet Yenice, Hanife Özışık, Kemal Özışık, Sami Sallı, Saim Sağdan ve Ayhan Ciritoğlu, İpsala Devlet Hastanesine; 4 aylık Yiğit Kosa ise Keşan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

        Hafif yaralanan sürücü Oğuz Şenkol, aniden toz bulutu oluştuğunu belirterek, ''Kamyonlar, tırlar, otomobiller birbirine çarpmaya başladı. İnsanlar araçlardan inerek çalıların altına girmeye çalıştı. Kadının biri çocuğunu kaybetti, uzun süre aramadan sonra buldu. Yaşadığımız cehennem gibi bir şeydi'' diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ