Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Planörle sahaya ineceklerdi!

        Türkiye'nin Ermenistan ile dün akşam yaptığı maçta, planörle Bursa Atatürk Stadyumu'na inerek, Azerbaycan bayrağı açmak istediği iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan grubun kendilerine Türkçü ırkçılığın sembol ismi yazar Nihal Atsız'a atfen "Genç Atsızlar" adını verdikleri öğrenildi.

        Bursa Valisi Şahabettin Harput, kendilerine ''Genç Atsızlar'' adını veren bir gruba mensup 4 kişinin, Azerbaycan bayraklarıyla şov yapmak ve dünyaya mesaj vermek amacıyla planörle maç esnasında stada inme teşebbüsünde bulunduklarını söyledi.

        İstihbarat ekiplerinin takibi sonucunda konudan haberdar olunduğunu bildiren Harput, şöyle konuştu:

        ''İstihbarat ekiplerinin takibi sonunda, böyle bir şey bilgisi alınınca arkadaşlar bunu takip ettiler. Hazırladıkları planörle ve bu konuyla ilgili diğer dokümanlarla birlikte tam böyle bir şeye tevessül etmeden almak suretiyle bu olayın önüne geçmiş oldular. Bu çok önemli bir hadisedir. Yapılan araştırmalarda zanlılardan biri, daha önce planör kursu gördüğünü, hazırlık yaptığını ve ses getirmeyi amaçladığını, mesaj vermek istediğini sorgusunda ifade etmiş. Ve Allah'tan bizim güvenlik birimlerimizin iyi bir istihbaratıyla böyle bir şeyin meydana gelmesine fırsat vermeden zanlılar hemen etkisiz hale getirildi ve gözaltına alındılar. Bugün akşama doğru adliyeye sevk edilecekler.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ