Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Koyun kurtarma operasyonu

        Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Korukçu köyü yakınlarında aşırı yağış nedeniyle oluşan bir 'adada' 3 gün boyunca mahsur kalan sürünün imdadına Büyüşehir Belediyesi itfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı sualtı arama ve kurtarma ekipleri yetişti. Ekipler 350 koyunu botlarla kurtardı.

        Yaklaşık bir haftadır Diyarbakır ve çevresindeki yoğun yağışlar hayvanların da yaşamını olumsuz etkiledi. Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Korukçu köyü yakınlarında biriken yağmur sularının ortasında oluşan adacıkta 350 koyun, 4 kangal köpek, 1 eşek ve 3 çoban mahsur kaldı. Sürü sahibi Mustafa Yeyin, çoban ve sürünün kurtarılması için Kaymakamlık ve Sivil Savunma'ya başvurdu. Sivil Savunma ekipleri, üç çobanı kurtardıktan sonra olay yerinden ayrıldı. Hayvanlarının kurtarılması için üç gün boyunca çabalayan Mustafa Yeyin, Bismil Belediyesi'ne başvurdu. Bismil Belediyesi yetkilileri de Diyarbakır Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı'na durumu bildirdi. Diyarbakır İtfaiyesi de dört kişilik Sualtı Arama ve Kurtarma Ekibi'ni Bismil'e gönderdi.

        Kurtarma ekibi botla, su ortasında bulunan adacıktaki koyunlara ulaştı. Üç gündür yağmur altında bekleyen koyunların güçlükle ayakta durduğu ve iki koyunun telef olduğu gözlendi. Sualtı Arama Kurtarma Ekibi öncelikle yeni yavrulayan koyunları beşerli gruplar halinde botla kıyıya taşıdı. Kurtarma çalışmaları saat 19.30'a kadar sürdü. Çalışmaların sonunda Sivil Savunma Ekibi de bot gönderdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ