Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Adana'da Pitbull avı

        Adana'da bir kız öğrencinin, okul dönüşü Pitbull cinsi bir köpeğin saldırısıyla yaralanmasının ardından Kaymakamlık, Belediye ve sağlık görevlileri harekete geçti.

        Erol ŞENNUR / ADANA (AHT)

        Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Ece Erboğa'nın (10), Yamaçlı Mahallesi 605. Sokak'ta Pazartesi akşamı evine giderken sokakta başıboş dolaşan Pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğraması ve ağır yaralanmasının ardından merkez Yüreğir ilçesinde Pitbull avı başlatıldı. Yetkililer gece-gündüz demeden evlere baskın düzenleyerek Pitbull cinsi köpek aradı.

        Yüreğir Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nde görevli bir veteriner hekim ve 2 görevli, tespit edilen yaklaşık 40 eve baskın düzenleyerek Pitbull aradı. Yamaçlı Mahallesi'ndeki evlerde ele geçirilen 2 Pitbull cinsi köpek etkisiz hale getirildikten sonra, hayvan barınağına götürüldü.

        KORKUYA GEREK YOK

        Yüreğir Belediyesi'nde görevli veteriner hekim Melikşah Duyuler, "Hayvan Hakları Yasası'na göre Pitbull ve tehlikeli hayvanları sahiplenmek, üretmek ve satmak yasak. Bu yasaya dayanarak tespit ettiğimiz evlere baskın düzenliyoruz" dedi. Pitbulların çok tehlikeli hayvan olduğunu, sahibini bile ısırdığını anlatan Duyuler, bu konuda vatandaşlara da büyük bir görev düştüğüne dikkat çekerek, "Vatandaş bizi 24 saat arayabilir. Biz her zaman göreve hazırız" dedi.

        Yüreğir ilçe Kaymakamı Abdullah Dölek de Yüreğir'de yaşanan talihsiz olaydan sonra gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirterek, "Şu an bütün Yüreğir'de tespit edilen evlerde tek tek Pitbull avı yapılıyor. Çocuklarımız ve vatandaşlarımız sakin olsun. Korkuya gerek yok. Her şey kontrol altında" dedi.

        KÖPEĞİN SAHİBİ YAKALANDI

        Güvenlik güçleri 10 yaşındaki Ece Erboğan'ı yaralayan Pitbull cinsi köpeğin sahibi olduğu idida edilen Halil İbrahim Taşdemir(18)'i gözaltına aldı. Taşdemir, polise köpeğini 200 TL'ye sattığını söylemesi üzerine serbest bırakıldı. Bunun üzerine polis bu kez köpeği satın aldığı öne sürülen 14 yaşındaki Vedat Y. isimli çocuğu gözaltına aldı. Vedat Y, köpeğin sahibi olmadığını, parkta gezdirirken köpeğin elinden kaçtığını iddia etti. Vedat Y.'nin küçük kızın yaralanmasına neden olduğu için adliyeye sevk edileceği bildirildi.

        Okuldan evine dönerken köpeğin saldırı sonucu sağkulağı parçalanması üzerine Adana Devlet Hastanesi'nden ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edilen Ece Erboğan'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ