Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İki günlük araç mezarları oldu

        Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 300 metre derinliğindeki uçuruma yuvarlanan kamyonette yaşamlarını kaybeden 7 kişinin cesetleri, kazadan 16 saat sonra 40 kişilik ekip ve köylülerin çalışmasıyla çıkartılabildi. Kazada yaşamını kaybeden Ey Güller'in 07 NOS 30 plakalı aracı kazadan 2 gün önce satın aldığı öğrenildi.

        MEHMET AL / ALANYA / (AHT)

        Antalya'nın Alanya ilçesi Kuşyuvası Erikderesi mevkisinde Pazar günü saat 16:30 sıralarında 300 metre derinliğindeki uçuruma yuvarlanan kamyonetin kazada yaşamını kaybeden Eyüp Güler tarafından 2 gün önce satın alındığı ortaya çıktı. Kazada yaşamlarını kaybeden aynı aileden 7 kişinin cesedi olaydan 16 saat sonra çıkartılabildi. Kazanın ardından bölgenin sisle kaplanması nedeniyle bugün sabah başlatılan çalışmalara AKUT ve jandarmadan 40 kişilik ekip ile köylüler katıldı.

        CESETLERE ULAŞILDI

        Sabah saat 06:00 sıralarında bölgeye gelen ceset çıkartma bölgedeki sisin kalkması için 07:30'a kadar bekledi. AKUT ekibi, aracın bulunduğu uçuruma halatlar sarkıtırken, köylüler araca ulaştı. İlk olarak 8 yaşındaki Hümerya Güller'in cansız bedeni araçtan yüz metre kadar yukarda bulundu. Ekipler, köylülerinde yardımıyla Eyüp Güller, (50) eşi Perihan Güller (45), kardeşi Murat Güller (46), kardeşinin eşi İrebiye Güller (45), babası Hasan Güller (75), kızı Ayşegül Güller'in (8) cesetlerini aracın içinde buldu.

        GÜÇLÜKLE ÇIKARTILDI

        Sarp olan bölgeden cesetler halatlara tutunarak güçlükle çıkartılabildi. Ceset çıkartma çalışmalarını Alanya Cumhuriyet Savcısı Ahmet Mahnoğlu'da izledi. Çalışmalar sırasında jandarma ekipleri bölgede güvenlik tedbirleri aldı. Torbalara konulan cesetler Alanya Belediye Mezarlığı morguna kaldırıldı. Kazada yaşamlarını kaybeden 7 kişilik Güller Ailesi'nin Konaklı Beldesi'nde bugün ikindi namazının ardından düzenlenecek cenaze töreni ile son yolculuklarına uğurlanacakları öğrenildi.

        PANİK ATAK SÜRÜCÜ

        Kazada yaşamını kaybeden ve Konaklı Toptancı Hali'nde katip olarak çalışan Eyüp Güler'in kazadan iki gün önce satın aldığı 07 NOS 30 plakalı Toyota marka çift kabin pikap yakınlarını 35 kilometre uzaklıktaki Çayarası Yaylası'na götürdüğü öğrenildi. Panik atak olan ve daha önce de başka araçlarla 3 kez maddi hasarlı kaza yaptığı öğrenilen Eyüp Güller'in kazadan 1 saat önce yola çıktığı Hümeyra ve Ayşe Güller isimli iki kız çocuğunun ise pikabın arkasına oturtulduğu belirlendi.

        RESİM YAPMAYI SEVİYORDU

        Kaza haberi Yaylokonak Köyü'nde bulunan Ayşe Güller'in okulunda matem havası yaşattı. Kemal Atlı İlköretim Okul Müdürü Nezihi Ataman İstiklal Marşı öncesinde yaptığı konuşmada Ayşe'nin trafik kazası sonucu öldüğünü söyledi. 3. sınıfa giden minik Ayşegül'ün sınıfında ise arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Yardımsever olarak nitelendirilen Ayşegül'ün resim yapmayı çok sevdiği ve son olarak gül resmi yaptığı belirtildi. Arkadaşları Ayşe'nin sırasına son çizdiği gülü koyarak hatırasını yaşattılar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ