Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 4 memur gözaltına alındı

        Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ile Türk Ulaşım-Sen Başkanı Nazmi Güzel, Memur konfederasyonlarınca ''Uyarı Grevi'' olarak adlandırılan iş bırakma eylemine katılan TCDD 2. Bölge Müdürlüğü binası yakınlarındaki Marşandiz İstasyonu çalışanlarını ziyaret ettiler.

        Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ''uyarı grevi''ni keyfi olarak yapmadıklarını belirterek, grevin nedeninin siyasal irade olduğunu savundu.

        Kendilerinin ''birşeylerin sonucuna katlanma konusunda sıkıntı çekmeyeceklerini'' belirten Akyıldız, ''Bu eylemlerle ilgili ortaya konulan tavrın siyasi bir sonucu da vardır. Siyaset, o sonuca katlanmak zorunda kalacağını bilmek zorundadır. Çünkü bunlar biriken birtakım sorunlardır. Siyaset, sosyal sorunlar olarak karşılarına çıkacak birtakım söylemlerden kaçınsın. Sosyal sorunların ne sebebi ne de malzemesi olmak istemiyoruz'' dedi. Akyıldız, bedeli ne olursa olsun bu eylemi gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

        Türk Ulaşım-Sen Başkanı Nazmi Güzel de açıklamasında, memur konfederasyonlarınca 1 gün süreyle iş bırakma kararı alındığını hatırlatarak, sendika olarak bu karara uyduklarını söyledi. Tüm bölgelerde bu gece 00.00'dan itibaren trenlerin hareket etmediğini ifade eden Güzel, kurum yetkililerinin personel üzerinde baskı kurmaya yöneldiklerini ileri sürdü.

        Kamu görevlileri açısından ''bıçağın kemiğe dayandığını'' belirten Güzel, ''İnsanlar bu konuda kararlı. Maalesef Balıkesir'de arzu etmediğimiz emniyetin bir müdahalesi oldu. Orada 4 arkadaşımız gözaltına alındı. Onun dışında şu anda hiçbir sorun yaşamıyoruz. Başlattığımız gibi devam ediyor. Bu, bizim demokratik hakkımızdır'' dedi.

        Demiryolları dışında limanlarda çalışanların da yükleme ve boşaltma faaliyetlerini durdurduklarını belirten Güzel, hava meydanları ve limanlarda yeterli personel bulunmadığını dile getirdi. Uyarılara karşın havayolu şirketlerinin havaalanlarına inmeye çalışmasının ve alanların uçakları kabul etmesinin çok riskli olduğunu vurgulayan Güzel, ''200 havayolu şirketini uyardık. Kurum yetkililerini uyardık, tedbirli olmaları konusunda. Bir mağduriyet yaşanmasın diye yolcularımızı uyardık. Buna rağmen seyrüsefer emniyeti ortada yokken böyle bir yola girerlerse buradan doğacak olumsuzluğun faturasını kesinlikle birileri ödeyecektir. O sorumluluk asla bizde olmayacaktır'' diye konuştu.

        Bu grevle kamu görevlilerinin ne iş yaptığının hatırlanacağını ifade eden Güzel, ''Bizi hafife alanlara biz kendi gücümüzü göstermek istedik. 8 yıldır toplu görüşme masasında bir türlü sorunların çözülmediği dikkate alınırsa, bundan başka da yapacak hiçbir şey olmadığını zaten biliyoruz'' görüşünü dile getirdi. Kimi yerlerde tek makinistle tren götürülmeye çalışıldığını, bunun son derece tehlikeli ve riskli olduğunu vurgulayan Güzel, ''Böyle bir şey yapmaya kalkarlarsa, Allah korusun orada o trenin başına bir şey gelirse ya da makinist fark edemeden herhangi bir kaza olursa, bunun faturasını asla ödeyemezler'' dedi.

        Grev süresince banliyö trenlerinin seferlerine ilişkin bilgi veren Güzel, bu sabahtan itibaren 1 gün süreyle seferlerin yapılmayacağını duyurdu. Güzel, bildiri ve afişlerle yolcuları bu konuda bilgilendirdiklerini de kaydetti.

        Açıklamanın ardından otomobillerle Ankara Garı'na hareket eden Akyıldız, Güzel ve beraberindeki grup, garda greve destek veren TCDD çalışanlarını ziyaret ettiler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ