Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Aşık Zülfikar hayatını kaybetti

        Doruk ÖNAL / ŞARKÖY (AHT)

        Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'ne bağlı Eriklice Köyü'nde yaşayan ve evinde prostat kanseri tedavisi gören halk ozanı Zülfikar Akgün (Aşık Zülfikar Divani) yaşamını yitirdi. Köyde 2 kızı ve torunlarıyla birlikte yaşayan Akgün'ün cenazesinin, yarın öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedileceği belirtildi.

        HAMİYET YÜCESES İLE BİRLİKTE KONSER VERDİ

        Şarköy'ün Tepeköyü'nde dünyaya gelen Zülfikar Akgün, küçük yaşlarda kendi kendine saz çalmayı öğrendi. Askerlik çağına kadar tarlalalarda, üzüm bağlarında çalışan Akgün, askerlik sonrası 1950 yılında İstanbul'a yerleşti. Halk Ozanları tarafından düzenlenen yarışmalara katılan Zülfikar Akgün

        burada kullandığı Divan Sazı nedeniyle "Aşık Zülfikar Divani" lakabını aldı. Yurtiçi ve yurtdışında birçok Aşıklar Bayramı'na katılan Aşık Zülfikar Divani, Almanya turnesinde Hamiyet Yüceses gibi büyük bir sanatçıyla birlikte konser verdi.

        Sinemada da yer alan Aşık Zülfikar Divani, Süreyya Duru'nun yönettiği başrollerinde Hakan Balemir ve Semra Özdamar'ın olduğu Güneşlik Bataklık filmi ve Malkoçoğlu filminde oynadı. Divani, ayrıca Maden Dağı, Karaçarşaflı Gelin ve Keloğlan filmlerinde sazı ile yer aldı. Yetmişli yılların başında ozanlar geleneğinin ürünü destanlarla dolu 7 kitap yazdı.

        Eriklice Köyü Muhtarı Coşar Gezen, "Türkiye'nin birçok yerinden Aşıklar Bayramı için köyümüzün faksına kendisi için davetler gelirdi. Konya Halk Ozanları Grubu'na bağlıydı. Son dönemdeki rahatsızlığı nedeniyle davetlere gidemiyordu. Trakya'nın Aşık Veyseli'ydi" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ