Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Nazlıcan'ı 50 kız çocuğu arasından seçmiş

        Toprak’ın kızları Aysel, Aynur, Şükran, Ayfer, Sevgi ve Mine Toprak evliliğin iptali için dava açtı. Davanın görülmesine önceki gün Sarıyer Aile Mahkemesi’nde başlandı.

        Tarafların katılmadığı duruşmada davacı kızları avukatları Burhan Apaydın,

        Hasan Ahil ve Hürriyet Azak; Toprak çiftini ise avukatları Bülent Akar temsil etti.

        Dosyadaki eksiklerin giderilmesi gerekçesiyle ertelenen duruşmaya, avukat

        Apaydın’ın sunduğu 4 sayfalık dilekçe damga vurdu.

        ‘ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL’

        Avukat Apaydın, evliliğin bir çocuk oyuncağı olmadığını belirttiği dilekçesinde “Halis Toprak, kendisine verilen 50 kişilik fotoğraflarda yer alan kız çocukları arasından Nazlıcan Tagizade’yi seçmiştir. Böylece Ortaçağ’da rastlanan esir satın alma durumunu 21. asır Türkiye’sinde canlandırmıştır. Bu durum, Türkiye’yi küçük düşürme hareketinden başka bir şey değildir. Kaldı ki kızın

        babası da noter kanalıyla verdiği izin belgesinde kızının ‘çocuk’ olduğunu kabul etmiştir” ifadelerine yer verdi.

        ‘KÖTÜYE KULLANDI’

        Avukat Apaydın dilekçesinde “Halis Toprak, kendi verdiği yanıt dilekçesinde yaptığı sanayi tesislerinden söz etmektedir. Ancak bu tesisleri aldığı kredilerle yapmıştır. Halis Toprak, bu kredileri kötüye kullanmış, Londra’da ve Fransa’nın Cannes kentinde malikâneler satın alarak, milletin paralarını kendi şahsi menfaatlerine konu yapmıştır. Sonradan İngiltere’deki malikâne satılmış ve bu paranın nereye gittiği kanıtlanamamıştır” iddiasında bulundu.

        17'lik eş: Kendi rızamla evlendim

        HALİS Toprak’ın kızları Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı’na da başvurarak, “16 yaşındaki bir kız çocuğu” olarak niteledikleri üvey anneleri Tagizade’nin koruma altına alınmasını istemişti. Tagizade’nin Çocuk Esirgeme Kurumu’na teslim edilmesini isteyen Toprak’ın kızları, babaları ile üvey annelerinin yurtdışına çıkışlarına yasak konulmasını da talep etmişti. Başlatılan soruşturma kapsamında, Nazlıcan Tagizade’nin de “mağdur” sıfatıyla ifadeleri alındı. 13 Temmuz 1992 doğumlu olduğunu beyan eden Tagizade, ifadesinde, “Ben, Halis Toprak ile Kuşadası’nda kendi rızam ile evlendim. Evlendiğimde 17 yaşımı doldurmuştum. Bu nedenle kimseden davacı ya da şikâyetçi değilim” dedi. Toprak da eşiyle aynı doğrultuda ifade verdi. Savcılık, bu ifadelerin ardından unsurlarının oluşmadığını sonucuna vararak, takipsizlik kararı verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ