Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam CHP'de olaylı kongre

        İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çiğli İlçe Kongresi'nde ortalık karıştı. Çift listeyle gidilen kongrede bir süre önce partiden ihraç edilen Belediye Meclis üyeleriyle diğer partililer arasında bardakların kırıldığı, yumrukların savrulduğu bir kavga yaşandı. Kongre'nin Divan Başkanı CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Mehmet Ali Susam, olaylar kontrolden çıkınca Çevik Kuvvet çağırdı. Susam ve kavga sırasında konuşma yapan CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar, Çevik Kuvvet ekipleri gelene kadar kürsüde mahsur kaldı.

        "BİRBİRİMİZLE UĞRAŞMAYALIM" DEDİ, DAYAK YİYORDU

        Çiğli'de, kongre yarışı CHP Genel Sekreteri Önder Sav, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu'nun desteklediği eski İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer ile Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ile merhum Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut'un yerine yapılan seçimde grup kararına uymadıkları gerekçesiyle ihraç edilen 3 belediye meclis üyesinin desteklediği eski İlçe Başkanı İsmail Arıcı arasında geçti. İl Yönetimi'ni temsilen kürsüye çıkan İl Sekreteri Hüseyin Mutlu Akpınar'ın konuşması sırasında olaylar çıktı. 16 Ekim'de kongre sürecinin başlamasıyla 1338 mahallede delege seçimi yaptıklarını, bu seçimlerde toplam 55 bin kişin oy kullandığını hatırlatan Akpınar, "Bu seçimlerde 13 bin kişi aday oldu ve 7537 tane kongre delegesi seçtik. Bu yarışlar parti içi çok önemli görev alma adına önemli yarışlar. Ne var ki, bunu ülkenin bugün geldiği koşullarda sadece siyasi partiler yasasında gerçeklemesi gereken iş anlamında algılıyoruz. Bu koşullar, bizlerin birbirimizle kavga etme uğraşma şansını vermiyor. Yıllarca sistem hep birbirimizle uğraşmayı öğretti. Artık bunu bırakmak lazım" dedi.

        BARDAKLAR KIRILDI, ÇEVİK KUVVET SALONU BOŞALTTI

        Bu sırada salonda bulunan ihraç edilen belediye meclis üyelerinden Önder Özdemir, "Niye bizi partiden ihraç ettiniz o zaman" diyerek kürsüdeki Akpınar'ın üzerine yürüdü. Divan Başkanı Mehmet Ali Susam, Özdemir'e sakin olmasını söyleyince, Özdemir bu kez "Olmazsam ne olur" dedi. Susam da "Görürsün ne olacağını" deyince Özdemir, "Göster bakalım ne olacak" diyerek divan masasının üzerine yürüyüp, masada bulunan su dolu bardakları kırdı. Bunun üzerine ortam bir anda gerginleşti. Özdemir'e destek veren bazı partililer arbede çıkararak, Akpınar ve Susam'ın üzerine yürüdü. Susam, salona çevik kuvvet ekiplerini çağırdı. Emniyet güçleri gelene kadar kürsüde mahsur kalan Akpınar, konuşmasına "3 fotoğraf veren herkes CHP'li olabilir. Ancak CHP'li olmak emek ister. Bu ülkede yıllarca, Osmanlı tarihinden başlayarak, ihanet tohumları ekildi" diye devam etmek istedi. Sözleri yuhlanan Akpınar, "Ben burada üst yönetimi temsilen konuşuyorum" şeklinde tepki gösterdi. Salondaki karışıklığın sürmesi üzerine Susam, çevik kuvvet ekiplerinden salonu boşaltıp, delegelerden başka kimsenin içeriye alınmamasını istedi.

        BAŞKAN ADAYINA "YUH"

        Daha sonra, kürsüye çıkan başkan adaylarından İsmail Arıcı, "Bu kongreye bir sürü haksızlığa uğrayarak geldik. Çiğli'yi aydınlığa taşımak için devam etmek lazım. Sizin adınıza en sert cevabı ben vereceğim. Hepinizin üstün gayretiyle yerel seçimleri aldık. Ne hikmetse Çiğli CHP olarak il örgütünden, Ankara'dan en az desteği alan insanlarız" dedi. Yerel seçimlerin ardından yalnız bırakıldıklarını belirterek, kongreye protokolün gelmemesinden yakınan Arıcı, "Çiğli'deki oylar size lazım değil mi? Buralara neden gelmiyorsunuz? İl Başkanı Çiğli'ye neden gelmiyor" dedi. Bunun üzerine salonda "Yuh" sesleri yükseldi.

        KOÇER BAŞKAN SEÇİLDİ

        CHP Çiğli İlçe Kongresi'ni Ali Rıza Koçer kazandı. 400 delegeden 376'sının oy kullandığı kongrede, 264 oy alan Koçer, CHP Çiğli İlçe Başkanı oldu. İsmail Arıcı, 110 oyda kalırken, 2 oy da geçersiz sayıldı. Koçer'in yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Süleyman Avcı, Deniz Çıtak, Hamdiye Gürkaynak, Gülhanım Karahan, Ali Haydar Kaya, Hüseyin Kızılkaya, Ebru Okay, Halil Özveren, Ali Sağlam, Ali Rıza Sançmış, Mesut Turan, Devrim Turfanda, İbrahim Ün, Ali Üstün

        SELÇUK'TA ADIGÜZEL KAZANDI

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ