Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dursun Dede'nin 'kör' talihi

        GAZETE HABERTÜRK - Cemal DOĞAN / ANKARA

        HÂKİME YALVARDI

        Başkentte tek göz gecekonduda yaşayan Dursun Erselligil (61), 275 TL su faturasını ödeyemedi. Borç faiziyle 990 TL'ye çıkınca davalık oldu. Felçli dede, hâkime "Beni hapse atma" diye yalvardı.

        "KENDİNE BAKAMAZ"

        Eşi Zeynep Nine "Beni de alın, hapiste kendine bakamaz" diye gözyaşı döktü. 'Kaçak su'dan 9 gün ceza yiyen yardıma muhtaç yaşayan Dursun Dede, 4 gün hapis yatacak.

        Zeynep Nine, bakıma muhtaç eşinin tuvaletini, herkesin içinde yaptırmak zorunda kaldı.

        Gözleri kör, vücudu tamamen felçli ve kalp rahatsızlığı olan 61 yaşındaki Dursun Erselligil, 275 TL’lik su faturasını ödeyemediği için “kaçak su kullanmak” suçundan 9 gün hapis cezasına çarptırıldı. Polisler, tekerlekli sandalyeyle duruşmaya gelen Erselligil’i araca bindirirken eşi Zeynep Erselligil (63) gözyaşlarını tutamadı. Erselligil, bakıma muhtaç kocasını elindeki bir poşete tuvaletini yaptırdıktan sonra cezaevine yolcu etti.

        Hayatında karakol bile görmemiş olan Dursun Erselligil (61), su faturasını ödeyemediği için hem icraya verildi, hem de gecekondusuna kaçak su kullandığı için yargılandı. Okuma yazma bilmeyen, tek göz bir gecekonduda yaşayan 6 torun sahibi Dursun dede, tekerlikli sandalye ile geldiği mahkemede,"Vücudumun tümü felç, gözlerim kör, kalp rahatsızlığım var. Benim bugün fizik tedavi için hastanede olmam lazım . Ne olur beni hapse atmayın" dese de, hakim 990 TL para, 9 gün hapis cezası vererek, onu Sincan L-Tipi Cezaevine gönderdi. Dursun dede, güçlükle tekerlikli sandalyesinden, cezaevine gideceği polis aracına tam bindiriliyordu ki, ağlayarak gelen 63 yaşındaki karısı Zeynep, elindeki bir poşete bakıma muhtaç kocasının herkesin ortasında küçük çişini yaptırdıktan sonra yolcu etti.

        Haber

        ADALET Bakanı Sadullah Ergin'in önceki gün "yargı reformu" için yüksek yargı organlarının başkanlarını ziyaret ettiği sıralarda, Ankara Adliyesi'nde "asıl reform bunun için gerekli" dedirten bir dram yaşandı. Gözleri kör, vücudu tamamen felç ve kalp rahatsızlığı olan 61 yaşındaki Dursun Erselligil, 275 TL'lik su faturasını ödeyemediği için "kaçak su kullanmak" suçundan 9 gün hapis cezasına çarptırıldı. Polisler, faiziyle birlikte 900 TL'ye çıkan faturayı ödeyemeyen Dursun Erselligil'i tekerlekli sandalyesinden zorlukla indirip Sincan L Tipi Cezaevi'ne götürdü. Geride çaresiz kalan 63 yaşındaki karısı Zeynep Erselligil ise bakıma muhtaç kocasını, herkesin içinde elindeki bir poşete tuvaletini yaptırdıktan sonra cezaevine yolcu etti. Ankara Adliyesi'nde HABERTÜRK'ün kare kare fotoğrafladığı olay, izleyenlerin gözyaşlarını tutamadığı ilginç sahnelere neden oldu.

        'BENİ HAPSE ATMAYIN'

        Yaşlı karısıyla bir gecekonduda oturan Dursun Erselligil, gecekondusunun 275 TL'yi bulan su faturasını ödemediği için hem icraya verildi hem de kaçak su suçlamasıyla yargılandı. At arabasıyla sebze satan oğlu Cihan'ın yardımıyla adliyeye giderek hakim karşısına tekerlikli sandalyesiyle çıkan 6 torun sahibi Dursun Erselligil, yargılama sonunda 990 TL para ve 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hakim, 6 aylık hapis cezasıı, Erselligil'in iyi halini göz önünde bulundurarak 9 gün hapis cezasına çevirdi; cezanın da 4 taksitle ödenmesini kararlaştırdı. Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, hayatında bir kez bile karakol yüzü görmediğini belirten Dursun Erselligil gecekondusunda posta kutusu olmadığı için su faturasını görmediğini, okuma yazmasının da olmadığını ve suyu kullanmaya devam ettiklerini anlattı. Erselligil, "Hakim oğlum, benim vücudumun yüzde 95'i felçli. Gözlerim görmüyor, kalp rahatsızlığım var. Ne olur beni hapse atmayın" diye yalvarsa da Sincan L-Tipi Cezaevi'ne gönderilmekten kurtulamadı.

        'TUVALETİNİ YAPTIRAYIM'

        Duruşmadan sonra polisler, Dursun Erselligil'i cezaevine götürmek için polis aracına bindirmek için hazırlık yaparken koşarak yanlarına gelen eşi Zeynep Erselligil (63) polislere, "O ben olmadan kendine bakamaz, hakime söyleyin de ben de yanında gidim" diye yalvardı. Zeynep Erselligil, polisler tekerlekli sandalyeden indirip kocasını araca bindirirken "Bari tuvaletini yaptırayım. Bakın elimde poşetim de var, kendi yapamıyor" dedi. Zeynep Nine, adliye önünde tuvaletini yaptırdıktan sonra eşini cezaevine uğurladı. Dursun Erselligil, 9 günlük ceza için 4 gün cezaevinde yatacak.

        'Bez getirin'

        SİNCAN L-Tipi Cezaevi'ne konan bakıma muhtaç Dursun Erselligil'in ailesi, cezaevi müdürlüğünden gelen haberle de yıkıldı. Müdürlük, Erselligil'in yakınlarına "Bez getirin" diye haber gönderdi. Bunun üzerine Dursun Erselligil'in oğlu Cihan ve eşi Zeynep Erselligil, "altının bağlanması" için cezaevine bez götürdü. Cihan Erselligil, HABERTÜRK'e yaptığı açıklamada "Bu nasıl adalet? Babam, yanında refakatçı olmadan tuvalete bile gidemez" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ