Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam KAMERA KAYITLARI YOK OLDU, GÖRGÜ TANIĞI ÇIKMADI

        MUĞLA'nın Bodrum İlçesi Göltürkbükü'nde sosyetenin tatil mekanı olarak bilinen Maki Otel'de, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın oğlu Ali Çakıcı ve adamlarının çıkardığı olayın ardından gözaltı sayısı 15'e ulaştı.

        Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in bu yıl talip olduğu, ancak işletmesini alamadığı tesisteki olay sırasında bazı tatilcilerin denize atlayarak canlarını kurtardıkları belirtildi. Otel boşalırken, işletmecisi Ali Şahinler'in, güvenlik kamerası kayıtlarıyla birlikte ortadan kaybolması soru işaretlerine neden oldu. Tabancayla vurularak yaralanan 3 kişinin tedavisi sürüyor.

        Beş yıldızlı Maki Otel'de dehşet dakikaları yaşanmasına, Ali Çakıcı'nın, tesise üzerinde kırmızı şortu, tişörtü, belinde silahla ve yanındaki 5 kişiyle gelip beach cluba inmesi neden oldu. Tatilcilerin otel yönetimine şikayet etmesi üzerine uyarılan Çakıcı'nın, silahını otel yönetimine teslim etmesi, kabul etmeyince de tesisten ayrılması istendi.

        Otelin güvenlik görevlileri ve garsonları ile tartışan Çakıcı ayrıldıktan iki saat sonra, bu kez yanında yaklaşık 15 kişilik bir grupla geldi, iddiaya göre resepsiyondan başlayarak terör estirdi. Restoran bölümüne geçip sandalye ve masaları tekmeleyerek camları kıran Çakıcı ve adamları, otelin beach club bölümüne geçti, burada da havaya ateş açtı.

        TESİSTE PANİK

        Olay sırasında 300 kişinin bulunduğu tesiste panik çıktı. İskeledeki tatilciler kaçıştı, uçuşan mermiler sahildeki bara isabet etti, tabaklar, bardaklar parçalandı. Bazı tatilciler denize atlayıp yüzerek uzaklaştı.

        Ali Çakıcı ve adamlarına otel personeli müdahale edince arbede çıktı. Kavga anında silahın yanında falçata, yemek bıçakları ile sopalar da kullanıldı. Otelde çalışan 25 yaşındaki Aytekin Meyveci Dörtyol ve 26 yaşındaki Aydın Kalkan, Çakıcı'nın adamlarından 25 yaşındaki Deniz Bayram yaralandı. Aytekin Meyveci Dörtyol, bu sabah göğsüne giren kurşun nedeniyle İzmir Tepecik Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. İki kurşunun karaciğer ve bağırsaklarını deldiği Deniz Bayram, Bodrum Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi edilirken, omzundan kurşunla yaralanan Aydın Kalkan'ın ise durumunun iyi olduğu belirtildi.

        MÜŞTERİLER TERK ETTİ, YENİ MÜŞTERİ KABUL EDİLMEDİ

        Yaklaşık 80 kişilik ekiple operasyonlarını sürdüren Bodrum'daki jandarma gücüne Muğla'dan takviye ekipler gönderildi. Jandarma sabaha kadar yaptığı operasyonlarda 8 kişiyi gözaltına alırken, gözaltı sayısı Ali Çakıcı ile birlikte 15'e yükseldi.

        Maki Otel'in sahil ve karadaki bölümünde 40 jandarma 24 saat nöbet tutarken, oteldeki tüm müşteriler tesisi terk etti, yeni müşteri de kabul edilmedi. Göltürkbükü sahili de boşalırken, kavgaya karıştığı iddia edilen tesis işletmecisi Ali Şahinler'in kamera kayıtlarını alarak ortadan kaybolduğu anlaşıldı.

        Jandarma olayın aydınlatılması için Maki Otel'in giriş kapısında, havuz başında, restoranda ve ‘beach club’ta bulunan kamera kayıtlarının ve otelin işletmecisi Ali Şahinler'in peşine düştü. Bazı kameraların havluyla örtüldüğü görüldü. Otel yöneticileri açıklama yapmayacaklarını belirterek “Olay daha çok yeni. Şu anda yönetim olarak bir açıklama yapmak istemiyoruz, üzüntülüyüz'' dedi.

        TATLISES'E DEVRETMEMİŞTİ

        Ali Çakıcı'nın olay sırasında şortlu ve tatil kıyafetiyle olması dikkat çekerken, silahlı çatışmaya varan kavganın organize olup olmadığının araştırıldığı bildirildi. 3 ay önce türkücü İbrahim Tatlıses'in işletmeciliğine talip olduğu, ancak sahibi Ali Şahinler'in “Ben lahmacun kebap sattırıp, buranın imajını bozdurmam. Yönetimde anlaşmazlık olur. Tesisi vermekten son anda vazgeçtik'' diyerek devretmediği otelin iptal edilen devir sözleşmesinin de araştırıldığı kaydedildi.

        BELDEDE KAMERA YOK

        Göltürkbükü beldesinde olayın meydana gelmesinin üzerinden 16 saat geçmesine rağmen her iki taraf da birbirinden şikayetçi olmadı. Göltürkbükü sahilinde güvenlik kamerası olmadığı da belirlendi. Bodrum sahillerinde sadece Gümbet ve Bitez Beldeleri'nde güvenlik kamerası olduğu, Ortakent Yahşi'de de hazırlıkların sürdüğü bildirildi.

        GÖRGÜ TANIĞI YOK

        Göltürkbükü'nde iki yıl önce de Maki Otel'in yan tarafında bulunan Nana Beach Club'da çıkan bir tarrtışmada Serkan Kırgız adlı genç, Mustafa Ertuğrul Değer'i göğsünden bıçaklayarak denize atmıştı. Yaklaşık 5 bin kişinin bulunduğu sahilde görgü tanığı bulunamamıştı. Bu olayda da görgü tanığı bulunamadı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ