Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Mağarada 16 saat dehşeti

        Alınan bilgiye göre, tatil için Bodrum'a teyzesi Meral Yaygir'in yanına gelen Mesut Doğan Tatarhan (20), tekne ile gezi yapmak istedi. Dün akşam saatlerinde Neşet Arıkoğlu'nun (40) kaptanlığını yaptığı "Progoy 2" adlı gezi teknesi 6 kişi denize açıldı.

        FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

        Karaada açıklarında bir süre demirli kalan teknede bulunanlar daha sonra adaya yanaştı. Gezi teknesinden inen kaptan Neşet Arıkoğlu, Mesut Doğan Tatarhan ile arkadaşı Özden Tuncer, çamuru ve ılıcası ile ünlü mağaraya girdi.

        Özden Tuncer içeri girmekten vazgeçip geri dönerken, tekne kaptanı ve Tatarhan mağaranın içerisine doğru ilerledi. Şahıslar geçen zamanda suların yükselmesi ve lambalarının akülerinin de bitmesi nedeni ile çıkışı bulamayarak içeride kaldılar.

        Teknede bekleyen diğer yolcular, Arıkoğlu ve Tatarhan'dan haber alamayınca durumu Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine Sahil Güvenlik ekipleri mağaranın bulunduğu bölgeye gelerek arama başlattı.

        Olay yerine gelen Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan ve Bodrum Emniyet Müdürü Yılmaz Özden de kurtarma çalışmalarına katıldı.

        Mağarada mahsur kalan kişileri kurtarmak üzere Marmaris'ten yola çıkan AKUT ekibi de mağaraya geldi. Yanlarına oksijen tüpü alarak içeriye giren 7 kişilik ekip, 10 dakikalık bir çalışmanın ardından 2 kişiyi kurtardı

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ