Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Korsan aşiret çocuğu çıktı

        Korsanlar şaştı bu işe

        İki hava korsanından biri Mısır pasaportlu Filistinli. Diğeri ise Kıbrıs’ta okuyan Şanlıurfalı bir aşiret çocuğu

        Amerika’yı protesto etmek için uçak kaçırdığını söyleyen Mehmet Reşat Özlü’nün ilginç bir portresi var. Özlü’nün Şanlıurfa’nın Akçakele ilçesindeki sayılı bir aileye mensup olduğu ve Girne Amerikan Üniversitesi’nde paralı okuduğu belirtildi. 12 kardeşi olan Özlü’nün amcası Ali Özlü’nün ise 22 Temmuz seçimlerinde İşçi Partisi’nden milletvetkili adayı olduğu ortaya çıktı.

        Korsan’ın amcası Berces Özlü VATAN’a verdi bilgide, büyük bir şaşkınlık içinde olduklarını, yeğeninin böyle bir olaya karışmasına inanamadığını söyledi. Amca Özlü “Bizim ailemiz teröre kesinlikle müsamaha etmez. Vatana millete bağlı bir aileyiz. Nasıl oldu da yeğenim böyle bir olayın içine girdi anlamıyoruz. Perişan olduk” dedi. Korsanın babası da olayın ardından “Tüm Türkiye’den özür dilediklerini söyledi. Özlü ailesi Akçakale’nin en köklü ve zengin ailelerinden. 2 bin dönümlük araziye sahip Özlü ailesi bölgede milliyetçi ve saygın olarak biliniyor.

        Özlü’nün birlikte eylem yaptığı Muhammed Aziz ise Filistin uyruklu Mısır vatandaşı. İkilinin örgüt bağlantısının bulunup bulunmadığı araştırılıyor.

        Korsanlar pilotları ve yolcuların bir bölümünü kaçırdı. Herkesi bırakan korsanlar yalnız kalınca böyle teslim oldular.

        “Terörist arkadaşlar”

        Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Ali Arıduru, Atlasjet uçağının kaçırıldığını duyar duymaz gelişmeleri dakikası dakikasına takip etti ve basına açıklama yaptı. Televizyon yayınlarını eleştirerek “bilgi kirliliği” yaşandığını belirten Arıduru, sözlerini sürdürürken gaf yaptı ve “terörist arkadaşlar” ifadesini kullandı. Arıduru şöyle dedi: “Bu tür konular son derece hassas konular, hassasiyetle takip edilmesi ve dikkatle adım atılmasını zorunlu kılan konular. Eğer biz bu bilgilendirmeleri sağlıklı ve yetkili noktalardan yapamazsak bu çok farklı problemlere de sebebiyet verebilir. Bizim yaptığımız veya başka arkadaşların yaptığı ilgili ilgisiz açıklamaların tamamı emin olun içerideki terörist arkadaşlara da iletildi.”

        Milliyet-Vatan

        Uçağı İran'a indirmeye çalışan korsanlar, kokpit kapısını tekmeyle açmaya çalıştı. Pilotlar, korsanları dinlemeyerek sert manevralarla uçağı Antalya'ya indirdi. Korsanlar kabinde yolcuları kontrol ederken iki pilot kokpitin camından dışarı çıktı. Korsanlar, yaşlıları, kadın ve çocukları önden bırakırken, diğer yolcular da arkadan kaçtı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ