Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam LEVENT MASLAK TRAFİĞİ FELÇ

        Büyükdere Caddesi'ndeki kavşak inşaatı nedeniyle yapılan düzenleme yüzünden uzun araç kuyrukları oluştu. Belediye çalışmanın 9 günde biteceğini açıkladı

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "Seyrantepe-TEM kavşak inşaatı" kapsamında Büyükdere Caddesi'nde yaptığı yeni düzenleme daha ilk günden uzun araç kuyrukları oluşmasına sebep oldu. Harp Akademileri Mevkii, Sarıyer-Levent yönü ve TEM Sarıyer dönüşü de trafiğe kapatıldı. Direksiyon başında saatlerce bekleyen yolcular tepki gösterirken, Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Yenilevent'teki Harp Akademileri kavşak çalışmasının 10 gün içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

        Kavşak çalışması sebebiyle şerit sayısı azaltılan caddede sabah saatlerinden itibaren uzun araç kuyrukları oluştu. Sürücüler sıcak havada zor anlar yaşarken, çok sayıda vatandaş işe geç kaldı.

        Proje ile TEM Otoyolu Hasdal yönünden gelip Maslak yönüne giden araçlar ile Büyükdere Caddesi Seyrantepe istikametinden gelip TEM Otoyolu Hasdal yönüne giden araçların kesişme problemlerinin ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

        'Yolun kapasitesi düştü'

        Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan açıklamada, projenin uygulanması aşamasında mevcut trafiğin aksamaması için bütün tedbirlerin alındığı, ancak Harp Akademileri Kavşağı'nın, bölgenin en yoğun ulaşım aksında olmasından dolayı bazı sıkıntıların yaşanmasının kaçınılmaz olduğu vurgulandı. Açıklamada, şöyle denildi:

        "Büyükdere Caddesi'nin son derece yoğun olarak işleyen trafiğinde altgeçit çalışmaları yüzünden mevcut yolun kapasitesi düşmüştür.

        Kavşakta çalışmalar 10 günde tamamlanacak. Ayrıca, çok yoğun olan Büyükdere Caddesi'ne alternatif teşkil etmek üzere, Sarıyer ABC yolu olarak adlandırılan TEM-Baltalimanı-İstinye bağlantı yolu ile "Cendere Projesi" olarak adlandırılan Kâğıthane-Ayazağa bağlantı yoluyla ilgili çalışmalar sürdürülmektedir."

        Can simidi sahil yolu

        İBB Trafik Daire Başkanlığı çalışma nedeniyle sürücülerin alternatif için sahil yolunu kullanmalarını önerdi.

        Milliyet

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ