Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Travestilerden başörtülü eylem FOTO GALERİ

        Bursa’da, ‘Ece’ takma adlı travesti Abdullah Uçele’nin öldürülmesini protesto eden arkadaşları, yaptıkları basın açıklamasında can güvenliklerinin sağlanmasını istedi EYLEM FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

        Bazılarının siyah elbise giyip başörtüsü taktığı eylemde travestiler, ‘Eşcinseller susmayacak. Hepimiz Ece’yiz’ diye slogan attı.

        Bursa’da geç Cuma günü, 59 yaşındaki Mustafa İrcan, birlikte olmak için pazarlık yaptığı fakat para konusunda anlaşamadığı ‘Ece’ takma adlı travesti 22 yaşındaki Abdullah Uçele’yi bıçaklayarak öldürdü. Kendisine engel olmak isteyen travesti Hamdullah Çelik'i (19) de yaralayan katil zanlısı yakalanıp, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

        Kısa adı ‘Gökkuşağı’ olan (Travestileri, Transseksüelleri, Geyleri, Lezbiyenleri Koruma, Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği) üyelerinden oluşan 35 kişilik grup, dün akşam kentin en işlek semti olan Heykel’deki Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Bazılarının siyah giysi ve başörtüsü taktığı travestiler adına konuşan Dernek Başkanı Öykü Evren, can güvenliklerinin bulunmadığını söyledi.

        İŞ KURUMU'NA BAŞVURMUŞLAR

        Öldürülen ve yaralanan arkadaşlarının, birkaç gün önce İş Kurumu’na giderek iş başvurusu yaptıklarını belirten Öykü Evren, “Ece ve arkadaşları, cinsel tercihi nedeniyle toplumdan dışlanıyorlar. Dolaysıyla geçimlerini fuhuş yaparak kazanıyorlar. Ece, yaşamak için fuhuş yapmak istemiyordu. Eşcinsel olmak suç değil. Türkiye’de görülmeyen gizli bir yasa mevcut. Bu yasa travestiliği suç sayıyor, yaşama olanağı tanınmıyor” dedi.

        Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasına bazıları siyah giysi ve başvrtüsüyle katılan travestiler, ‘Hepimiz Ece’yiz. Eşcinseller susmayacak’ diye slogan attıktan sonra dağıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ