Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Türkiye yükselmeyi sevdi

        Türkiye'de daha önce çoğunlukla otel amaçlı kullanılan binalar yüksek tutulurken, son yıllarda bunlara ofis, rezidans ve alışveriş merkezleri de eklendi. Gökdelenler, özellikle Büyükdere Caddesi ve Maslak'ta yükseliyor.

        Sabancı Center, Garanti Bankası Genel Müdürlüğü, Tekfen Tower, Mövenpick, Marriott Hotel, Holiday Inn Crowne Plaza, The Marmara, Ceylan Otel, Polat Rönesans, Mersin Metropol, Şişli Plaza, Süzer Plaza, Polat Tower, Selenium Residence, Sun Plaza, Metrocity, Kanyon ve Akmerkez'i, yapımı devam eden Mashattan, Tat Tower ve Selenium Twins gibi çok sayıda yüksek yapı izliyor.

        Hattat Grubu'nun Maslak'ta yapımı devam eden Diamond of İstanbul ve Kiler Holding'in Levent'te inşa edilen Sapphire binaları, tamamlandıklarında 200 metreyi aşan yükseklikleriyle İş Kuleleri'nin 'Türkiye'nin en yüksek binası' unvanını elinden alacak.

        1996-2000 yıllarında inşa edilen Türkiye İş Bankası Genel Müdürlük kompleksi, A, B, C, D, E, F ve G bloklarından oluşuyor. B blok (Kule 1) 52 katlı, D blok ise (Kule 2 ve Kule 3) 35'er katlı. Kule 1'in en üst katı, manzarayı izlemek için ayrılmış bir kokteyl salonu. Binanın en yüksek bölümü olan Kule 1'in yüksekliği simgesel öneme sahip 36 m.'lik bayrak direğiyle 194.5 m.'ye ulaşıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ