Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bu da 'Perşembe Lotosu'

        ''Perşembe Lotosu'' olarak da adlandırılan yeni oyun, Sayısal Loto'nun özelliklerine sahip olacak. Ancak 1-49 sayı kümesi yerine, bu oyunda 1'den 54'e kadar dizilen sayılar bulunacak.

        Süper Loto oynayanlar, her kolonda yer alan 54 numaradan 6 tanesini seçecek ve her kolon için 1 YTL ödeme yapacak. Böylece Süper Loto'nun kolon ücreti, Sayısal Loto'nun 2 katı olacak.

        Sayısal oyun bayilerinde oynanacak Süper Lotoda kuponlar, her hafta Cuma sabahından, Perşembe günü akşamına kadar yatırılabilecek. Haftalık çekilişler de, her Perşembe akşamı, TRT stüdyolarında özel bir program eşliğinde gerçekleştirilecek.

        -TUTTURMASI ZOR, İKRAMİYESİ BÜYÜK-

        Kazanma ihtimalinin yaklaşık 26 milyon kolonda 1 olduğu Süper Loto'da kuponlarda, çoklu çekiliş kutuları da yer alacak. Oynanan kuponun 2, 3 veya 4 hafta süre ile geçerli olması için, kuponun üst köşesindeki çoklu çekiliş kutusu işaretlenecek.

        TRT-1 kanalından canlı olarak yayınlanacak çekilişte 54 numaradan 6 tanesini bilenler, en büyük ikramiyeyi kazanacak. 6'nın yanı sıra bir kolonda 5, 4 ve 3 rakamı tutturanlar da, bu sayılara ayrılan ikramiyeleri paylaşacak.

        Süper Loto oyununun ikramiye tutarlarını, o haftanın hasılatı belirleyecek. Toplam hasılattan ikramiye olarak ayrılacak kısım, ikramiyeye hak kazanacak numaralar arasında belirlenecek oranlar içinde dağıtılacak.

        Ancak 1 çekilişte 6 numarayı tutturamayan olursa, o haftanın büyük ikramiye tutarı, bir sonraki haftaya devredecek, diğer ikramiyeler ise o hafta ödenecek.

        Yeni oyunda, büyük ikramiyenin devir sayısında herhangi bir sınırlama bulunmayacak. Bu nedenle büyük ikramiye devirlerle, Sayısal Loto'dan çok daha yüksek rakamlara ulaşabilecek.

        Süper Loto'da 3 ve 4 bilenler, ikramiyelerini sayısal oyun bayilerinden, 5 bilenler bayiler veya Milli Piyango İdaresi Şubelerinden, 6 bilenler ise Şubeler ve Genel Müdürlükten tahsil edilecek.

        İkramiyeler, çekiliş tarihinden itibaren 1 yıl içinde alınacak. Bu süreden sonra yapılacak başvurularda zaman aşımı nedeni ile ödeme yapılmayacak.

        Bu arada ikramiye için, biletlerin ibrazı gerekecek.

        -EKİM'DE BAŞLAYACAK-

        Bu arada Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak, ''Perşembe Lotosu'' diye nitelendirdikleri yeni oyunun, 18 Ekim'den itibaren oynanmaya başlanacağını bildirdi. Balak, oyunla ilgili ilk çekilişin de 25 Ekim Perşembe akşamı gerçekleştirileceğini söyledi.

        Toplam hasılatın yarısının dağıtılacağı Süper Loto'da, 6 rakamı tutturmanın Sayısal Loto'dan daha zor olacağına işaret eden Balak, şöyle konuştu:

        ''Bu oyunda büyük ikramiyeyi kazanma ihtimali yaklaşık 26 milyon kolonda bir. Büyük ikramiyenin devir sayısında da sınırlama olmadığı için, büyük ikramiye uzun bir süreçte devredebilir ve bu nedenle de büyük ikramiye rakamı çok yüksek seviyelere çıkabilecek. Bu şekilde büyük ikramiye çok daha cazip hale gelecek. Biz de bu nedenle, Sayısal Loto'da 50 Yeni Kuruş olan kolon ücretini, yeni oyunda 1 YTL olarak belirledik.''

        A.A.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ