Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 4 GÜN DAHA YANACAĞIZ

        İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte hafta başından itibaren etkili olan mevsim normalleri üzerindeki sıcak hava ve yüksek nem oranının 4 gün daha süreceğini bildirdi.

        Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının hafta başından beri mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde seyrettiğini ifade etti.

        Gelecek hafta başına kadar hava sıcaklıklarının 33-35 derece olmasının beklendiğini anlatan Yıldırım, Pazartesi gününden itibaren sıcaklıkların mevsim normallerine ineceğini kaydetti.

        Yıldırım, ''Kentte hafta başından itibaren etkili olan mevsim normalleri üzerindeki sıcak hava ve yüksek nem oranı 4 gün daha sürecek'' dedi.

        Hava sıcaklıklarından çok nem oranının yüksek olmasının insanları olumsuz etkilediğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

        ''İstanbul'da nem oranı 3 gündür ortalama yüzde 50-60 civarında. Oran gece ve sabah saatlerinde yüzde 70'lere kadar çıkıyor. Öğle saatlerinde havaların ısınmasıyla nem oranı yüzde 30-40'lara iniyor. Akşam olması ile nem oranı yeniden yükseliyor. Nemin yüksek olması hissedilen sıcaklığı artıyor. Sıcaklık 35 derece iken nem oranı yüzde 50 ise sıcaklık 41 derece olarak hissedilir'' diye konuştu.

        Mustafa Yıldırım, rüzgarın yarın öğleden sonra poyrazdan esmesi ve biraz artmasıyla insanların bir nebze de olsa serinleyebileceklerini ifade etti.

        Yıldırım, hafta başından itibaren hava sıcaklıklarının 3-4 derece düşerek mevsim normallerine ineceğini ve nem oranının da azalacağını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ