Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam REKTÖR ÖZÜRLÜ PROFESÖRÜ 'PAKET' YAPTI!

        Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, senato toplantısında kavga çıkınca, susturamadığı engelli Prof. Zafer Bahçeci’yi kucaklayıp salondan attı.

        Ancak, Prof. Bahçeci şikayetçi değil. "36 yıllık hocam. Beni kovsa da, dövse de, sövse de hocama olan saygımdan dolayı konuşmam" dedi. Salman da, kavga çıkmaması için birini salondan çıkartması gerektiğini söyledi.

        AHİ Evran Üniversitesi’nde geçen hafta yapılan senato toplantısında yönetmelik maddelerindeki yanlışlık ve eksiklikler görüşüldü. Üniversitenin Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Dinçer, yüksekokulun yönetmeliğindeki yanlışlıklardan bahsederken, Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zafer Bahçeci, "Madem öyleydi, neden önceden müdahale etmediniz?" diye sordu. Bunun üzerine Prof. Bahçeci ve Yard. Doç. Dinçer arasında tartışma çıktı.

        İki akademisyenin sözlü tartışmasının sertleşmesi üzerine Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, Bahçeci’ye "Çık dışarı" diye bağırdı. Prof. Salman, engelli olduğu için kendi imkánıyla yerinden kalkamayan Bahçeci’yi kucaklayıp salondan attı. Bahçeci olayla ilgili olarak, , "O benim 1971’den beri hocamdır. Olay doğrudur. Fakat ben bu olay hakkında gazete aracılığıyla konuşmam. Yazık olur, bana yakışmaz. Beni kovsa da, dövse de, sövse de hocama olan saygımdan dolayı konuşmam" dedi.

        TARTIŞANLARI AYIRDIM

        Rektör Prof. Salman ise senato toplantısında Sağlık Yüksekokulu’nun sınav yönetmeliği ile ilgili itirazları görüştüklerini söyledi. Prof. Salman şunları ekledi:

        "Senato’da Sağlık Yüksekokulu’nun Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Dinçer, eksiklikleri ve yanlışlıkları söylerken Zafer bey de ’Madem öyleydi neden önceden müdahale etmediniz?’ dedi. İkisi ağız dalaşına girdiler. İki taraf da hakarete varan sözler söylemeye başlayınca ben Zafer’i dışarı çıkardım. Amacım ikisini ayırmaktı. Ortamın gerilmemesi için birini dışarı çıkarmalıydım. Zafer benim Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden öğrencimdir."

        Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Cemil Arda ise olayı şöyle anlattı:

        "Zafer hoca, gündemle alakalı bir maddeye itiraz ediyordu. Rektör de itirazı kabul edemedi. Zafer Hoca’ya, ’Sen nasıl itiraz edersin?’ dedi. Zafer Hoca da koltuktan inmeye çalıştı. Özürlü olduğu için inemedi. Rektör, Zafer Hoca’yı kucaklayarak salondan dışarı çıkarması bence en büyük hakaretti. Çok üzüldüm."

        Bahçeci ile tartışan Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Dinçer de, "Rektörümüz, tartışmanın büyümesi üzerine Zafer Hoca’yı dışarı çıkardı. Büyütülecek bir olay yok" diye konuştu.

        Selçuk YAŞAR/İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ