Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Midede kelepçenin ne işi var?

        Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Gastroentoroloji Bilim Dalı Başkanı Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, mide ve bağırsak şikayetleri nedeniyle hastaneye gelen çok sayıda vatandaşın midesinden yabancı cisimler çıkarıldığını söyledi. Özellikle başlarını örten kadınların, eşarplarına tutturdukları toplu iğneleri yutabildiklerini belirten Prof. Dr. Demir şöyle konuştu:

        “Hastanemize ERCP ünitesi kurduk. Bu ünitede kullandığımız cihazlar hastaların mide, kalın bağırsak ve safra kesesi kanallarını ekrandan net biçimde görmemizi sağlıyor. Hastanın mide ya da bağırsaklarında bulunan yabancı cisimleri hemen tespit ediyoruz. Özellikle türbanlı bayanların mide ve bağırsaklarından toplu iğne çıkartıyoruz. Akıl sağlığı yerinde olmayan bir hastanın midesinden çivi, demir kelepçe, çeşitli demir cisimler çıkardık. Küçük çocuklarda ise sıklıkla bozuk para ve şeftali çekirdeği buluyoruz. Küçük çaplı operasyonlarla bunları çıkartıyoruz.”

        Mide ve bağırsaklara yerleşen yabancı cisimlerin karın ağrısına neden olduğunu kaydeden Prof. Dr. Demir, özellikle çivi ve iğnelerin mideyi delebileceği uyarısında bulundu. Çocukların oyun oynarken yuttuğu bozuk paraların herhangi bir belirti vermediğini anlatan Prof. Dr. Demir, bu nedenle karın ağrısı çekenlerin mutlaka doktor kontrolünden geçmelerini istedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ