Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sağanak uyarısı

        Yurdun kuzeydoğusunda bugün görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, hafta sonunda Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde devam etmesi beklendiğinden vatandaşların olumsuz şartlara karşı tedbirli olmaları gerekiyor.

        Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünce yapılan “Meteorolojik Değerlendirme”de, sağanak yağışların yarın Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop, Samsun ve Ordu'da etkili olmasının beklendiği kaydedildi.

        Değerlendirmede, son 24 saatte metre kareye Samsun'da 88, Çarşamba'da 43, Rize'de 19, Hakkari'de 17, Iğdır'da 14, Merzifon'da 13 kilo yağış düştüğü belirtildi.

        Hava sıcaklığının hafta sonunda yurdun iç ve doğu kesimlerinde 2-4 derece artmasının beklendiği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bildirilen açıklamada, Cumartesi günü Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop, Samsun ve Ordu çevrelerinde beklenen etkili sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların oluşturacağı sel, taşkın, yıldırım düşmesi ve heyelan gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları istendi. (Ayrıntılı hava sıcaklıkları için haritayı tıklayın)

        AA / DMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ