Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam MODANIN HÜZÜNLÜ MEVSİMİ SONBAHAR

        Annelerimizin döpiyesleri hiç bu kadar moda olmamıştı. Dizaltı kalem etek ya da bol, uçuşan etek fark etmez. Ama tasarımcılar gibi oranlarla oynayın. Dar küçük bir ceketi, volümlü bol etekle tamamalayın, ya da bol bir ceketi dapdar kalem etekle... Bu arada bir not; çift düğmeli kruvaze ceketler geri döndü!

        PARLAK RENKLER

        Kim demiş canlı renkler güneşin rengidir diye! Yeni sezonda fuşya, limon sarısı, kobalt mavi, kırmızı gibi canlı renkler gri kış günlerine renk katacak. Farklı dokulardaki kumaşları birleştirerek, aynı renge tepeden tırnağa bürünmekten çekinmeyin! Ama renk seçimini yaparken kendi cilt renginizi dikkate almayı unutmayın.

        BOL TRİKOLAR

        Bu kışın soğuk günlerinden sizi bol trikolar koruyacak! İster dökümlü kazak, ister upuzun el örgüsü atkı... Paltolara alternatif olacak uzun triko hırkaları elbiselerin üzerine giyin. Ya da büyük tirko bir kazağı elbise olarak...

        AKSESUARLAR

        Yeni sezon 'lüks' diye bağırıyor. Siyah krokodil bir çanta bu sezonun en moda parçası olacak. Gündüzleri kullanılan portföyler, doktor çantası görüntüsündeki kalıplı çanta, krokodil ayakkabılar, rengârenk rugan ayakkabı ve çantalar yeni sezonun aksesuarlarını oluşturuyor. Ve tabii ki sezonun vazgeçilmezi uzun eldivenler!

        YENİ DOKULAR

        Pufuduk montlar, peluş paltolar yeni sezonun yeni dokuları. Çocuklara giydirdiğimiz içi parlak turuncu kumaştan olan pufuduk anorakları giymekten çekinmeyin. Bu montlar sizi çok iri göstereceği için içinize mutlaka dar kesimli bir giysi giyip vücut hatlarınızı ortaya çıkarın! Kürk giymeye savaş açanlar da rengârenk peluşlarla kışı renklendirecek.

        GECE ELBİSELERİ

        * Kıyafetinize biraz kürk katın! Uzun, tamamı kürk paltolar giyin demiyoruz ama kıyafetinizdeki bir kürk detayı ile, lüks ve şık yeni sezon havasını yakalayın.

        * Sezonun çantası doktor çantaları... Kalıplı doktor çantalarından bir tane kaptınız mı, yeni sezona hazırsınız.

        * Ekoselerden vazgeçmeyin. Montunuz ya da eteğinizin kumaşı ekose olsun, yeni sezona uyumlu olsun...

        * Deve tüyü rengini seçin. Daha güzel bir renk olabilir mi! Devetüyü rengi aksesuarlarda, dış giyimde, ayakkabı ve çantada çok moda. Ve her renkle de uyum içinde.

        * Leopar kuralını kabullenin. Evet, sevseniz de sevmeseniz de leopar çok moda. Özellikle pardesü ya da panço olarak leoparı tercih edebilirsiniz.

        * Açık ayakkabılarınızı bir tarafa atmayın. Açık ayakkabılar, yeni sezonda opak ya da ince naylon çoraplarla giyilecek.

        * Yaz sezonundan kalan kobalt mavisi ve mürdüm yeni sezonda da devam ediyor. Bu iki rengi, kış sezonunda siyahla tamamlayabilirsiniz.

        Neler değişti?

        1) Etekler: Balon eteklere elveda! Artık etekleri serbest bırakma zamanı. Dapdar, yüksek belli ya da uçuşan bol etekler giyebilirsiniz.

        2) Paltolar: Yeni sezonun palto kuralı çok basit; büyük olsun, gri olsun yeter.

        3) Etek boyu: Kısa eteklerden sıkıldıysanız, işte size yepyeni bir alternatif. Alışması çok kolay olmayacak ama artık 'Midi'ye merhaba deme sırası...

        4) Elbiseler: Elbise modasına tabii ki veda etmiyoruz. Yeni sezonda da elbiseler çok moda. Ama bu defa daha lüks, daha detaylı, daha formlu.

        Sabah/Cumartesi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ