Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Her şeyin bir adabı var

        Tüm terbiye ve nezaket kurallarının anlatıldığı 'Her Şeyin Bir Adabı Var' kitabında yazar Şenay Duru Özaltın, sevişmenin bile adabı olduğunu belirterek uyarıyor: Karşınızdakine acıyarak seks yapmayın! ..

        Şenay Duru Özaltın'ın hem iş hem de özel yaşam için görgü ve yaşam rehberi olarak değerlendirebileceğimiz 'Her Şeyin Bir Adabı Var' isimli kitabında 'seks' başlığı altında bu işin adabı anlatılıyor:

        * Karşınızdakine acıdığınız için seks yapmayın. Başka türlü de ona şefkat ve ilgi gösterebilirsiniz.

        * Zorunlu olduğunuzu düşünerek seks yapmayın. Çünkü bunun zorlayıcı nedenleri yoktur.

        * Rutine binmiş bir ilişkiden kaçın. Böyle bir seks ruhunuzu çok acıtır.

        İYİ SEVGİLİ NASIL OLUR?

        Özaltın, okurlara 'birisinin iyi bir sevgili olup olmayacağı' konusunda da kitabında ilginç ipuçları veriyor:

        * Karşınızdaki iyi dans ediyorsa bu ritmi yatakta da yakalama olasılığı oldukça yüksektir!

        * Karşınızdakinin kendine güveni varsa, bu onun zaten jestlerinden ve hareketlerinden belli olur. Bunu fark etmeniz tam isabettir. Çünkü başkalarıyla ruhen ya da bedenen anlaşmanın şartı, kendine güvenmek ve kendini sevmektir.

        * Dokunmaktan, müzik dinlemekten, yemek yemekten zevk alabilen kişi, büyük bir olasılıkla seksten de zevk alacaktır. Zevk almak kendini bırakmak ve duygularının esiri olmak demektir.

        * Bakışlarında seks olan insanlar vardır ve onlarla en ahlaksız şeyleri yapmak için sadece gözlerine bakmak yeterlidir. Bu türden çok az bulunduğundan onlara rastlamak da çok zordur."

        İYİ AŞIK NASIL OLUNUR?

        Kitapta, 'İyi bir aşık nasıl olunur?' sorusunun yanıtı birkaç maddede sıralanmış...

        * Ahlaki veya ahlaksız olarak çevreniz tarafından tanımlanan ve sizi şartlandıran şeylerden kurtulun. En önemli prensipler kendinizinkilerdir. Mazbut bir seks mi, yoksa vahşi bir alem mi, bu sadece sizi ilgilendirir.

        * Sadece kendiyle barışık kişiler etkileyici ve şehvetli duygular uyandırır. Şayet sürekli baldırlarınızdaki selülitinizi veya poponuzdaki yağları düşünürseniz seksten nasıl zevk alabilirsiniz?

        * Her şeyi bilmek değil, öğrenmeye meraklı olmak iyidir.

        * Partnerinizi izleyin. Neye tepki veriyor, ne zaman keyifle mırıldanıyor? Onun aklını başından nasıl alırsınız? Kendinizi de çok yi gözlemleyin. Hoşunuza ne gidiyor, sizin başınızı ne döndürüyor? Eğer kafanızda sadece tatmin olmak varsa, bu hiç de iyi bir işaret değil.

        * Seksi nerede yaparsanız yapın, zevk almalısınız. 'Mış' gibi yapmak sizi daha sonra rahatsız eder. Sekste iyi olmak demek tüm teknikleri bilmek değil, o anın zevkine varmaktır.

        * Sadece kendini rahat bırakabilenlerin coşku uyandırdığını hep hatırlayın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ