Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Düğün Köşk'te olmayacak

        Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, kızı Kübra'nın 9 Eylül'de yapılması planlanan düğününün Köşk'te yapılmamasını istedi. "Düğün için cumhurbaşkanı seçilmeyi bekledi" yorumlarıyla karşılaşmak istemediği öğrenilen Gül'ün, düğün tarihinin 9 Eylül olarak belirlenmesine de karşı çıktığı kaydedildi. Bu nedenle nikahın Ramazan Bayramı sonrası geniş bir davetli topluluğu önünde İstanbul'da kıyılmasına, düğün yemeğinin de aile içinde düzenlenmesine karar verildi. Kızı Kübra Gül'ü bahar aylarında Kayserili Mehmet Sarımermer ile evlendirmeyi planlayan Gül, nisanda cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde partisinin adayı olarak ortaya çıkınca düğün ertelendi. Düğün tarihi olarak önce 22 Temmuz belirlendi, ancak cumhurbaşkanı seçilemeyince alınan erken seçim kararı bu tarihle çakıştı. Genel seçim sonrası cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin devam etmesi, eylülde de Ramazan'ın başlaması nedeniyle aile içinde "hem Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığı, hem de düğün tarihiyle ilgili heyecanlı bir bekleyiş" başladı.

        Ankara yerine İstanbul

        Aile içinde düğünün tarihi ve yeri konusunda farklı öneriler tartışılırken, Gül'ün bazı hassasiyetleri bu iki unsurun belirlenmesinde önemli rol oynadı. Köşk yerine İstanbul'da düğün yapılmasına karar verilmesi, Başkent'te ağırlıklı olarak türbanlıların oluşturacağı bir görüntüyü de engellemiş oldu.

        Gül'ün 9 Eylül tarihini de, "Düğün için cumhurbaşkanı olmasını bekledi" şeklindeki yorumlarla karşılaşmamak için, ertelemeyi istediği öğrenildi. Gül ailesinin yakınları, düğünün Ramazan Bayramı sonrası yapılması ihtimalinin öne çıktığını, ancak henüz netlik olmadığını bildirdi.

        Milliyet

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ