Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam MARMARA'YA SEL UYARISI

        Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, hafta başından itibaren Marmara Bölgesi ile kuzey kesimlerde görülecek etkili yağışın neden olabileceği muhtemel ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmasını istedi.

        Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün yurdun iç ve doğu kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, batı bölgeleri ise parçalı ve az bulutlu geçecek.

        Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bugün İç Anadolu Bölgesi'nin doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde etkili olması bekleniyor. Bu yağışlara ilave olarak yurdun kuzeybatı kesimlerinin yarın sabah saatlerinden itibaren yağışlı havanın etkisine girmesi tahmin ediliyor. Yarın Marmara, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde, salı günü de Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

        Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Marmara bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzey kesimlerinde etkili olması bekleniyor. Hafta başından itibaren Marmara Bölgesi ile kuzey kesimlerde görülecek etkili gök gürültülü sağanak yağışların neden olabileceği muhtemel ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım ve dolu gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olması gerekiyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ