Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Küresel ısınma kısa saçı moda yaptı!

        Konya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ahmet Yetiş, berber esnafının işlerinin yaz dönemi boyunca durgun seyrettiğini, tüm sektörlerde olduğu gibi işlerinin seçimlerden sonra açılacağı beklentisinin de boşa çıktığını anlattı.

        Berberlerin işlerindeki azalmanın en önemli nedeninin yaz döneminde yaşanan aşırı sıcaklar olduğunu ifade eden Yetiş, aşırı sıcaklar nedeniyle, pek çok kişinin berber salonlarına bile girmek istemediğine dikkati çekti.

        Berber salonlarına girenlerin de yazın bunaltıcı sıcaklarda çok fazla terlememek ve serin kalmak için saçlarını çok kısa kestirmeyi tercih ettiğini ifade eden Yetiş, şöyle konuştu:

        ''Aynı zamanda kısa saçın yıkaması ve bakımı da kolay oluyor. İş o dereceye vardı ki kısa saçı sevmeyen pek çok müşterimiz bile artık kısa saç istiyor. Bu durum berberleri olumsuz etkiledi. 15-20 günde gelen müşterilerimizin geri dönüşü 40 günü bulduğu için işlerimiz yarı yarıya azaldı. Bu nedenle kısa saç, ister istemez bu yaz döneminin modası haline geldi. Konya'da erkek müşterilerimizin yüzde 80'inin yazı kısa saçla geçirdiğini söyleyebilirim.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ