Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam ‘Göbek’, ‘Kene’, ‘Sosyete’,‘Aşk tuzağı’

        Ege'nin incisi İzmir, son yıllarda, çıkar amaçlı haksız kazanç sağlamaya yönelik irili, ufkalı suç örgütlerinin de yuvası haline geldi. Çoğunluğunu sabıkalıların oluşturduğu suç örgütleri, fuhuş, dolandırıcılık, haraç, uyuşturucu ticareti, oto hırsızlığı, hırsızlık, kaçakçılık ve sahtecilik gibi faaliyetlerde bulunarak, hem masum vatandaşların korkulu rüyası oldu hem de bu şekilde elde ettikleri haksız kazançlarla ceplerini doldurdu. Çetelerle mücadele etmeye çalışan polis, teknik takiple istihbarat edinerek şüpheli ve zanlıları yakalamak için uğraş veriyor.

        BAZEN FİLM, BAZEN ELEBAŞININ ADI

        Polisin bu örgütlerin çökertilmesine yönelik gerçekleştirilen operasyonlara verdiği kod adları ilgi çekiyor. Resmi ve bağlayıcı bir yönü olmayan bu isimler, kimi zaman sevilen bir diziden, kimi zaman da çete elebaşısının isminden esinlenilerek veriliyor. Operasyonun yapılış saati, gücü, içeriği, çetenin ağına düşürdüğü kişilerin konumları, kentin coğrafi özellikleri, ele geçen malzemenin niteliği de kod adında etken rol oynuyor.

        İLGİNÇ KOD ADLARI

        İzmir'de son 8 ayda gerçekleştirilen operasyonlara, ‘Gölge’, ‘Tırpan- 1’, ‘Son Kaçış’, ‘Hortum’, ‘Şafak’, ‘Kene’, ‘Gökyüzü’, ‘Labirent’, ‘Hatay’, ‘Çakar 33’, ‘Croft’, ‘Rüzgar’, ‘Arı Kovanı’, ‘Kıskaç’, ‘Kod 2007’, ‘Sahil’, ‘Kurye’, ‘Kara Elmas’, ‘Demir’, ‘Son Ay’, ‘Balyoz’, ‘Torna’, ‘Ağ’, ‘Pusat’, ‘Dönüş’, ‘Rekor’, ‘Temiz Okul’, ‘Sosyete’, ‘Papağan’, ‘Köprü’, ‘Ofsayt’, ‘Gece Mavisi’, ‘Arka Sokaklar’, ‘Çadır’, ‘Ay Işığı’, ‘Körfez’, ‘Kırk Haramiler’, ‘Pusula’, ‘Dikiş’, ‘Aşk Tuzağı’, ‘Haylaz’, ‘Koçan’, ‘Yağmur’, ‘Zımba’, ‘Göbek’, ‘Tekila’, ‘Kemeraltı’, ‘Matador’, ‘Paraşüt’, ‘Tuzak’, ‘Kahve Falı’, ‘Oyuncaklı Kız’ ve daha birçok ilginç isim verildi.

        KALICI OLMASI AMAÇLANIYOR

        İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, suç örgütlerine yönelik operasyonların aralıksız sürdüğünü, bu çalışmalara ilginç kod adları verilmesinin, akıllarda kalıcı olmasının yanında, kamuoyunun ilgisini çekmeyi de amaçlandığını vurguladı. Bu şekilde adından söz ettiren operasyonların, teşkilat içinde de tatlı bir rekabete yol açtığı, personele övünme duygusu yaşatarak, hırs kazandırdığı kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ